Száraz advent Törökbálinton: A plafonon vannak a lakosok a vízhiány miatt

Öregek a csövek.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, egy érdi csőtörés miatt előfordulhat, hogy napokig nem lesz víz több környező településen. Nem kivétel ez alól Törökbálint sem, ahová Elek Sándor polgármester elmondása szerint 4 csövön érkezik a víz Érden keresztül, és a vízhiány miatt még az iskola az óvoda, valamint a bölcsőde is bezárt, mert nem tudja fogadni a gyermekeket.

Időközben az atv.hu-nak több törökbálinti lakos is arról számolt be , hogy már kedd este óta nincs víz a házukban.

„A vezetékek nagy részét még a 70-es években fektették le,

így ezek már elöregedtek, vagyis évről évre nagyobb lesz a gond”

– nyilatkozta egy hozzáértő ingatlantulajdonos, aki szerint Érden van egy 1 kilométeres, nagy átmérőjű kritikus vízcsőszakasz, amit haladéktalanul ki kellene cserélni.

„Budapesten 150-200 milliárd forintnyi vízvezeték rekonstrukciót kellene szinte azonnal elvégezni. Mivel azonban a forgalom miatt évente legfeljebb 15 milliárdnyi mennyiségű munkát lehet elvégezni, a teljes felújítás legalább 10 évbe telne. Ez alatt azonban újabb szakaszok mennek majd tönkre”

– fejtegette a környékbeli lakó.

„A környező boltokban felvásárolták a vizet, én most rendeltem online. Ilyenkor szembesül az ember vele, hogy olyan evidens, megnyitjuk a csapot és víz jön belőle. Néhány óra vízhiány is rossz, de amikor tegnap meghallottam, hogy 4-5 nap… Borzalmas volt”

– nyilatkozta Bodri Krisztina egykori szépségkirálynő, aki elárulta azt is, hogy este a vécéket még le lehetett húzni, de a csapból már nem fojt víz. Reggelre pedig már semmi nem volt:

„Az év bármely időszakában megnehezíti a családok életét a vízhiány, de

közvetlenül karácsony előtt még rosszabb.

A gyerekek is itthon vannak már, nincsenek iskolában”.

Szerda reggel az ATV Start című műsorának a vendége Elek Sándor, Törökbálint polgármestere volt, aki felvázolta a jelenlegi helyzetet.

„Komplex probléma a régió vízellátása, ráadásul nemzetgazdasági kérdés, hogy Törökbálinton legyen elegendő víz, hiszen számtalan beruházó és vállalkozó települne a környékre, akinek egyelőre nem tudunk vizet biztosítani,

épp ezért kormányzati segítséget várunk”

– jelentette ki a városvezető.

Mindeközben Földvári László törökbálinti önkormányzati képviselő szerdán a közösségi oldalán közölte, hogy a vártnál előbb,

még a nap folyamán helyreállhat a vízszolgáltatás a településen.

(Kiemelt képünkön Elek Sándor polgármester látható.)

Valódi Hírek