A DK követeli Miskolc ellenzéki vezetésétől, vonja vissza a fideszes pártalapítvány támogatását

Felszólították a település polgármesterét.

Nemet mondott a Demokratikus Koalíció arra, hogy a miskolci városvezetés százmilliókkal támogassa a fideszes képviselőhöz köthető alapítványt – közölte Hegedűs Andrea keddi online sajtótájékoztatóján.

A DK országgyűlési képviselője hangsúlyozta: Miskolcot újabb, súlyos vagyonveszteség érte, miután a város víziközműcégét már novemberben önként átadta az Orbán-kormánynak Veres Pál, most pedig egy iskola épületeit kótyavetyélte el – jelentette ki a DK-s politikus.

A polgármester akaratából az önkormányzat összesen 640 millió forintot érő miskolci ingatlanokat ad teljesen ingyen egy olyan alapítvány tulajdonába, amely több szálon is Csöbör Katalinhoz, a Fidesz miskolci országgyűlési képviselőjéhez köthető – részletezte Hegedűs.

Mint mondta, az alapítvány az elmúlt években félmilliárdnyi közpénzből gazdálkodhatott, azaz

nem szorult rá a város nagylelkű ajándékára.

A DK önkormányzati képviselői nemet mondtak arra, hogy a miskolciakat meglopják, hogy a település vagyonát fideszes kezekbe adják, ezért nem szavazták meg az ingatlanátadásról szóló előterjesztést – mutatott rá a DK politikusa, hozzátéve, hogy

a DK felszólítja Veres Pál településvezetőt,

hogy fejezze be a Fidesszel való együttműködést, az Orbán-kormány kiszolgálását, valamint a miskolciak vagyonának kiárusítását.

„Veres Pált az ellenzéki pártok, az ellenzéki szavazók támogatásával választották polgármesterré, ezért nincs joga ahhoz, hogy a Fidesz kezére adja Miskolc vagyonát!

Követeljük a döntés visszavonását!”

– mondta a DK miskolci polgármesterjelöltje.

Mint emlékeztetett, az elmúlt 13 évben az Orbán-kormány sorra vette el a város önkormányzatától az iskolákat, a kórházakat, valamint rengeteg pénztől fosztotta meg a települést a miskolciak által befizetett adók elvonásával, az államkasszába befizetett szolidaritási adóval.

Jelenleg pedig azon dolgoznak, hogy

a maradék önkormányzati vagyont is „lenyúlják”,

hogy a fideszes milliárdosok kezére játsszák az összegeket. Veres Pál mindezt tétlenül nézte az utóbbi években, sőt, mára már nyíltan asszisztál is ehhez – fogalmazott Hegedűs Andrea, megjegyezve, hogy a településvezető mindeközben beült a Miskolci Egyetem Fidesz-közeli alapítványának kuratóriumába, „vaskos fizetést zsebre téve a kényelmes semmittevésért„.


(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek