Putyin véletlenül őszinte volt, és elismerte, milyen szörnyű következményei lettek a döntésének

Durva adatok.

Megírtuk, hogy egyre több veszteséget szenved el Vlagyimir Putyin hadserege. Az orosz elnök a rendelkezésre álló adatok szerint hatalmas bajba sodorta a saját katonáit a váratlanul nagy ukrán ellenállás miatt, és emiatt folyamatosan fogy a hadra fogható emberek száma.

Szokatlanul őszinte volt évértékelő beszédében Vlagyimir Putyin orosz elnök az általa indított, Ukrajna elleni háború kapcsán – vette észre a privátbankár.hu.

Elárulta, mennyi orosz katona halt meg vagy lett tartósan harcképtelen.

Putyin azt mondta, a reguláris erők mellé az orosz–ukrán háború kezdete óta 244 ezer embert mobilizáltak, 486 ezret önkéntes alapon toboroztak. Putyin szerint „a különleges katonai művelet„-ben jelenleg 617 ezer orosz katona vesz részt. 40 ezren pedig időközben le tudtak szerelni.

Bendarzsevszkij Anton külpolitikai elemző ezeket az adatokat alapul véve számolt tovább. Szerinte Orbán Viktor mentorának kijelentései alapján kiszámolható, hogy a háború kirobbantása óta

Oroszország emberi vesztesége 323.000 fő.

„Ha ehhez hozzávesszük a minimum 250 ezres orosz reguláris erőket, amelyek a háború első heteiben benyomultak Ukrajnába, akkor a következőket kapjuk: 244.000+486.000+250.000-40.000 = 940 ezer katona. A fronton összesen 617.000 katona van. A különbözet 323.000 ember.

Az amerikai hírszerzés néhány nappal ezelőtt pont ekkora orosz veszteségekről írt egyébként.”

– írta Facebook-bejegyzésében Bendarzsevszkij.

Rácz András Oroszország-szakértő is megosztotta kollégája számításait, és ki is egészítette pár információval:

„Nem mellesleg az is kiderült, hogy a tavaly őszi részleges mozgósítás, amelynek kapcsán orosz tisztviselők háromszázezer főről beszéltek, nem érte el a kitűzött célt, mert – Putyin szerint – csak 244.000 főt mozgósítottak.

Ergo, most

van egy elsődleges forrásunk, ami megerősíti azokat a tavaly év végi értesüléseket,

hogy nem sikerült tökéletesen a részleges mozgósítás.”

– mutatott rá Rácz, majd hozzá tett még két fontos tényezőt, amelyekről Putyin hallgatott a beszédében:

„1) A Wagner-csoport és a többi katonai magánvállalat. A néhai Prigozsin májusban elmondta, hogy a Wagnerbe toborzott 50.000 fegyencből 20.000-en meghaltak Bahmutnál – és ez csak Bahmut és csak a halottak; a sebesültekről nem volt szó. Szóval

ezt a húszezret gond nélkül hozzá lehet adni a Putyin által közölt számhoz,

hiszen ő csak a hadseregről beszélt.

2) Mindezeken túl semmit nem tudunk a kelet-ukrajnai szeparatisták veszteségeiről, akik a tavaly őszi annexió előtt nem voltak az orosz hadsereg részei. Az tudható, hogy Moszkva ágyútölteléknek használta a donyecki és luhanszki erőket, szóval néhány tízezer halott sebesült valószínűleg még ott is »keletkezett«”.

Valódi Hírek