Mit tettek Sebestyén Balázsék? Durván lesújtott rájuk a Médiahatóság, milliókat perkálhatnak

Tetemes bírságot szabott ki a hatóság.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának megkeresésére a holland társhatóság több magyarországi médiaszolgáltatóval szemben is fellépett, bizonyos műsorszámok helytelen korhatár-besorolása és sugárzási időpontja miatt. A Médiatanács továbbá jelentős összegű bírságot rótt ki a Rádió 1 médiaszolgáltatójára, a Balázsék című reggeli műsorszám szeptember 19-i adásában közzétett, „gyermekekre káros tartalom miatt” – írta közleményében az NMHH.

A holland médiahatóság (Commissariaat voor de Media) a Médiatanács megkeresését követően vizsgálatot indított, amelynek eredménye alapján

a médiaszolgáltató megsértette a gyermekvédelmi szabályokat,

A Rádió 1 kereskedelmi rádión szeptember 19-én reggel 6 óra és 10 óra között sugárzott „Balázsék” című műsorszámmal kapcsolatosan indult hatósági eljárás. A médiaszolgáltató a műsorszámot a III. korhatári kategóriába (12 éven aluliak számára nem ajánlott) sorolva tette közzé.

A Médiatanács megállapította: a műsorszám kifogásolt részleteiben a műsorvezetők az OnlyFans weboldallal kapcsolatban olyan közvetett és közvetlen sze*uális utalásokat tettek, amelyek

káros hatással lehettek a 16 éven aluli hallgatókra.

A műsorszám a sze*ualitás társadalmilag elfogadottól eltérő formáit, valamint az érzelemmentes kapcsolatokat elfogadottként vagy követendő mintaként ábrázolta, ezért a műsorszámot a „16 éven aluliaknak nem ajánlott” korhatár-megjelöléssel kellett volna ellátni, és ennek megfelelően 21 órát követően közzétenni – állították.

A Médiatanács ezért

5 millió 150 ezer forint bírságot szabott ki a Rádió 1 szolgáltatójára,

és a jogsértés tényéről szóló közlemény közzétételére kötelezte, valamint – a jogsértés ismételtsége miatt – a vezető tisztségviselőre is bírságot rótt ki – közölték.

Valódi Hírek