Tragédia: Öngylkos lett a Gérard Depardieu-t nemi er*szakkal vádoló színésznő

Emmanuelle Debever 60 évesen halt meg.

A Szajnába vetette magát Emmanuelle Debever színésznő december 7-én – írta a 20minutes.fr. A 60 éves művész egyike volt azoknak, akik az elsők között

ítélték el Gérard Depardieu színész nőkkel szembeni viselkedését a forgatásokon.

Az értesülések szerint Debever ugyanazon a napon hunyt el, amikor a televízióban egy műsort leadtak a nemi er*szakkal és sze*uális zaklatással vádolt színészről.

Emmanuelle Debever 1982-ben mutatkozott be a Joëlle Mazard című sorozatban, de magára öltötte Andrzej Wajda egyik filmjében Louison Danton szerepét is – ebben játszott főszerepet Depardieu is.

A színésznő elmondása szerint a forgatáson olyan incidens is előfordult, hogy a színész a szoknyája alá csúsztatta a kezét, állítólag azért, hogy megnyugtassa Debevert – utóbbi az esetről 2019-ben számolt be a közösségi oldalán.

A hvg.hu emlékeztetett: 2018-ban indult vizsgálat a francia színész ellen nemi er*szak miatt, majd rövidesen 13 névtelenséget kérő színésznő számolt be különböző incidensekről.

Gérard Depardieu-t mellesleg a francia Becsületrend lovagja és a francia Nemzeti Érdemrend lovagja címekkel is kitüntették, valamint aligha él ember a földön, aki ne látta volna legalább egy filmjét.

A színész jövedelmét azonban kemény adókkal sújtották hazájában, így Vlagyimir Putyin felé kezdett kacsingatni, aki meg is adta neki a hőn áhított orosz állampolgárságot – nem mellékes, hogy a művésznek így sokkal kevesebb adót kell fizetnie.

Ennek nyomán az ukránok pár éve „nem kívánatos személy”-nek nyilvánították a francia színészt – aki az orosz agresszióval összefüggésben úgy fogalmazott:

„Az orosz nép nem felelős a vezetőik őrült túlkapásai miatt.”

Emmanuelle Debever színésznő:

(madelen_ina/X/Index)

(Kiemelt képünkön Depardieu és Debever a Danton című filmben.)

Valódi Hírek