Rendkívüli: Megszólalt Navracsics az EU-s pénzekről, és rögtön meglepőt állított (+videó)

Bízik benne, hogy nem lopják el a pénzeket.

Az uniós pénzcsapok megnyílásáról Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter (is) Facebook-oldalán számolt be, miszerint Magyarországra érkezhet az uniós források (egy része). A miniszter rendkívüli videóüzenetben szólalt meg.

Navracsics felidézte, tavaly ilyenkor sikerként könyvelték el, hogy le tudtak adni minden dokumentációt ahhoz, hogy Magyarország ne veszítse el az uniós forrásokat. Hozzátette: „idén van okunk az örömre”, mert az Európai Bizottság elismerte, hogy Magyarország teljesítette a „horizontális feljogosító feltételeket”.

„Ez annak a lehetőségét adja meg nekünk, hogy közel 4000 milliárd forint európai uniós forrás felhasználása nyíljon meg számunkra”

– jelentette Navracsics.

Állította: Magyarország az európai uniós forrásokat „egyik legeredményesebben felhasználó tagállam”. A miniszter annak adott hangot, hogy „bízik benne”, az elkövetkezendő időszakban is eredményesen használják fel az uniós forrásokat. De – folytatta – „bízik” abban is, hogy boldoggá tehetik a magyar embereket „a gazdasági helyzet javításával”.

Az elmúlt másfél évben egyik fordulat a másikat követte a jogállamisági problémák miatt tavaly tavasszal blokkolt magyar uniós források ügyében. Navracsics Tibor már tavaly megígérte, hogy gyorsan elhozza a Magyarországnak szánt EU-s pénzeket – ez idáig ez ügyben nem volt sikeres, folyamatosan csúszott a megállapodás. Figyelemre méltó, hogy ígérte már tavaly év végére, 2023 tavaszára, illetve idén nyárra is az EU-s források lehívását.

Ezt mostanáig nem sikerült elérni, így az első, 100 milliárdos keret lehívásának engedélyezése valóban némi előrelépést jelent. Szerdán tehát részsikert ugyan elértek, az uniós források zömét továbbra is visszatartja az Európai Bizottság.

Videó:

(Navracsics Tibor/Facebook)

Valódi Hírek