Horror a levegőben: Lángra kapott egy utasszállító repülő hajtóműve, 20 percig így keringett az égen (+videó)

Egy másik orosz teherszállító motorja is hasonlóan felmondta a szolgálatot.

Kényszerleszállást hajtott végre egy Novoszibirszkből Moszkvába tartó orosz polgári repülő, miután tűz ütött ki mindkét hajtóművében.

A Boeing 737-es fedélzetén 175 utas tartózkodott, a gép péntek reggel fél 7 körül szállt fel. A történtekről készült felvételeken látszik, hogy a tűz a felszálláskor keletkezett. Az egyik utas lángokat vélt látni, amikor kigördültek a kifutópályán.

Mint mondta, a felszállás után 10-20 másodpercenként fellángolt az egyik, majd később a másik hajtómű is. A Shot Media is hasonló jelenségről számolt be, közlésük szerint

szikrák és lángok csaptak fel a motorokból.

A kapitány rövidesen tájékoztatta az utasokat a hajtóművek üzemképtelenségéről, a fékek túlhevüléséről. Egy utas az Astra médiának úgy nyilatkozott, hogy

a kapitány a fékek kigyulladásáról is beszámolt.

A gép végül biztonságosan földet ért 20 perccel a felszállás után a novoszibirszki repülőtéren. Sérültekről nem érkezett hír, az utasoknak az értesülések szerint azt mondták, hogy 8 órát kell várniuk, amíg egy másik repülő Moszkvába viszi őket.

A Orosz Nyomozó Bizottság Keleti Régióközi Közlekedési Nyomozó Osztálya megosztotta:

mikrorobbanások okozták a hajtóművek kigyulladását,

megsérült a gázdinamikai stabilitás.

Mellesleg a minap egy orosz teherszállító repülőgép is kényszerleszállást hajtott végre Oroszországban egy hajtóművel, miután a másik lángra kapott, és felrobbant. 5 személy tartózkodott a fedélzeten, senki sem sérült meg. A történtekről videófelvétel is készült:

(via metro.co.uk/The Sun/YouTube)

(Kiemelt képünk illusztráció, egy menekítést ábrázol)

Valódi Hírek