Súlyos nemzetközi botrány: Putyin emberei elárulták, mit terveznek Magyarországgal (+videó)

Valóban ezt akarjuk?

Az orosz állami televízióban arról értekeztek, hogy miként is jöhetne létre újból az Osztrák–Magyar Monarchia. Vázolták, mindennek első feltétele az lenne, hogy Oroszország megnyerje v*res háborúját Ukrajnában, amely célkitűzés jelenleg elég távolinak tűnik.

Vlagyimir Szolovjov, – az orosz állami média egyik legismertebb alakja – a Rosszija 1 csatorna műsorában vetette fel ötletét, hogy az orosz hatóságok hozzanak létre egy új birodalmat Európában, és

élesszék újra” az Osztrák–Magyar Monarchiát.

„Mi mint egy katonai-tudományos társadalom, a győzelmünk után a jövő Európájára tekintünk előre. Vegyük sorba: van egy szép ország, Ausztria, látszólag semleges; ott van Szlovákia, ami azt mondta, kényelmetlenül érzi magát a háborúzó Ukrajna közelében, és igyekszik kimaradni a konfliktusból.

Így van ezzel Magyarország is,

illetve ott van még a volt Jugoszlávia is”

– magyarázta a műsor egyik vendége, akiről még a Newsweek sem tudta megállapítani, hogy kicsoda.

A műsor vendége előadta, hogy létre kellene hozni egy semleges területet Közép-Európában, egy új Osztrák–Magyar Monarchiát, amire Szolovjov egyetértőleg megjegyezte: ő már régóta arra várt, hogy ezt valaki kimondja. A propagandisták azt is elárulták, hogy ez a terület Lengyelországtól a Földközi-tengerig, a Balkánig tartana, majd kiemelték azt is, „Oroszország nem intézne támadást a monarchia ellen”.

Szolovjov a műsorban arra is tett ígéretet, hogy

„a terület” megvédésére akár orosz csapatokat is vezényelnének Európába.

(newsweek.com / index.hu nyomán)

Valódi Hírek