A munkaügyi szabályok szigorítását követeli a DK az iváncsai akkugyárnál történt halálos balesetek miatt

Törvénymódosítást nyújtanak be.

A Fejér megyei kormányhivatal adatai szerint három halálos baleset történt az iváncsai akkumulátorgyár építése során az utóbbi másfél évben, ám mindössze 442 ezer forint munkavédelmi bírságot fizetett a dél-koreai cég az egyik munkás halála miatt Orbán Viktor kormányhivatalának.

A Demokratikus Koalíció ezen esetek miatt törvényjavaslatot nyújt be a munkaügyi ellenőrzések szigorítására – tudatta Szabó Zsolt,
Dunaújváros DK-s alpolgármestere.

Szabó kifejtette: a DK szerint már az akkumulátorgyárak építése során sem számít az emberélet az Orbán-kormány által pénzelt nagyvállalatok számára. Az újabb halálesetek megelőzése érdekében azonnal le kell állítani az összes akkumulátorgyár-építést Magyarországon és a lehető legmagasabb munkavédelmi bírsággal kell sújtani a munkások halálában vétkes akkumulátorcégeket.

Szabó Zsolt kiemelte: már többször bebizonyosodott, hogy az akkumulátorgyártás veszélyezteti a munkásokat és a környező települések lakóit is, de az Orbán-kormányt csak az ázsiai nagyvállalatok profitja érdekli.

„A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány ezért szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit és akkumulátorgyárak helyett európai béreket és nyugdíjakat, biztonságos munkahelyeket, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.”

– közölte Dunaújváros alpolgármestere.


.

Valódi Hírek