Vérfagyasztó lépésre szánta el magát Putyin: Ez megfordíthatja a háború menetét

Megdöbbentő döntés.

Pénteken Vlagyimir Putyin aláírt egy rendeletet, amelynek értelmében

170 ezer fővel megemelte a hadsereg létszámát,

ezzel 1,32 millió katonája lesz Oroszországnak – számolt be róla a Guardian.

Nagy mozgósítási hullámot utoljára 2022 augusztusában rendelt el Moszkva, akkor 137 ezer új katonát soroztak be, hogy Putyinék helyt tudjanak állni Ukrajnában.

Ősszel már voltak arról hírek, hogy a harctéren rosszul áll Oroszország, igaz, Ukrajna sem tudott számottevő területet visszafoglalni az agresszortól, ezért leginkább az első világháború patthelyzetéhez hasonlítják a szituációt. Ezen a holtponton akarhatja az orosz diktátor átlendíteni a hadseregét azzal, hogy új katonákat soroznak be.

Szüksége is van utánpótlása az oroszoknak. A brit védelmi minisztérium becslése szerint októberig

150 ezertől 190 ezerig tehető az orosz katonai áldozatok száma;

ebben benne vannak a halálos áldozatok és a súlyos sebesültek is.

Az orosz hatóságok annyira elkeseredettek, hogy

amnesztiát ígérnek a börtönbe zárt bűnözőknek, ha mennek a frontra harcolni.

Oroszországban csak 17 éves korig járnak iskolába a gyerekek, ezért az egyéves hadkötelezettség 17 évestől 27 éves korig tartott, de sokan elkerülték ezt – főleg a jobb módúak. Január 1-jétől megemelték Putyinék a sorozás felső korhatárát 30 évre.

Megjegyezzük, az orosz diktátornak feltehetően az sem jöhet rosszul ukrajnai hadjárata során, hogy megállapodásokat kötött Kim Dzsongun észak-koreai diktátorral. Így az orosz vezető gyakorlatilag kifogyhatatlanná vált a hadra fogható katonákból.

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/09/12/forrosodik-a-hangulat-sorsdonto-talalkozora-keszulnek-oroszorszagban-ez-mindent-megvaltoztathat

Valódi Hírek