Migrén elleni piercing: tényleg beválhat?

A migrén, egy kimerítő állapot és ha visszatérően jelentkezik, az nagyban ronthatja az életminőséget. Migrén hátterében számos ok állhat, de a leggyakrabban egyszerűen genetikai hajlamosító tényezők miatt szenvedünk migréntől. A hétköznapi életünk zavartalan folytatásához kénytelenek lehetünk a legkülönlegesebb praktikákat bevetni annak érdekében, hogy enyhítsük a fájdalmat. Ezek egyike lehet a migrén elleni piercing. Nézzük meg valóban működik-e ez a sokak számára ígéretes alternatív lehetőség?

Migrén elleni piercing működésének elmélete

A migrén elleni piercing elmélete azon az elképzelésen alapul, hogy bizonyos nyomáspontok stimulálása a fülön képes csökkenteni a migrén tüneteit. A hagyományos kínai orvoslásban már évszázadok óta alkalmazott akupunktúra elveire támaszkodik. A piercing konkrét akupresszúra pontokat céloz meg, amelyeket a fejfájás enyhítéséhez kapcsolnak. Tulajdonképpen olyan akupunktúrás pontba kerül beszúrásra, amely ingerlése fájdalomcsillapító és nyugtató hatással lehet az egész szervezetre. Az akupunktúra tudománya alapján a migrén elleni piercing csökkentheti a migrénrohamok gyakoriságát és súlyosságát.

Melyik fajta piercing alkalmas a migrén enyhítésére

Daith Piercing

A Daith Piercing során a fül belső területén található porcra helyeznek ékszert. Ennek a piercingnek a viselése hozzájárulhat a migrén epizódok gyakoriságának és intenzitásának csökkentéséhez.

Tragus Piercing

A Tragus Piercing a fülcsatorna előtti kis, hegyes porcot célozza meg. A Tragus piercing is segíthet a migrén tüneteinek enyhítésében, azonban a Daith migrén elleni piercing behelyezése a népszerűbb.

Eredmények

Az eredmények változatosak lehetnek és az eljárás hatékonysága egyéntől is függ. Néhányan rövid időn belül tapasztalnak javulást, míg másoknak hosszabb időre van szükségük. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az esetek 95%-ában a migrén piercing segíthet a fájdalom csökkentésében.

Ezért is érdemes esélyt adni a migrén piercing kezeléseknek.

Mindenki számára megfelelő megoldás a migrén elleni piercing?

Az egyéni változékonyság miatt nem mindenki számára bizonyulhat hatékonynak. Fontos figyelembe venni az egyedi körülményeket, esetleges okokat a háttérben. Behelyezés előtt mindenképpen konzultáljunk szakemberrel.

Lehetséges kockázatok és mellékhatások

Bár a migrén elleni piercing behelyezése általában biztonságosnak tekinthető, néhány ember érzékeny lehet a fémekre, ami allergiás reakciókat válthat ki. A piercinget minden esetben tapasztalt szakemberrel helyeztessük be, hogy az megfelelő helyre kerülhessen, a maximális hatás elérése érdekében. Fontos, hogy a beavatkozás steril környezetben történjen. A sterilizáció nemcsak az fertőzés kockázatát minimalizálja, hanem hozzájárul egy gyorsabb gyógyulási folyamathoz is.

A migrén piercing alapjául szolgáló kínai orvoslásban alkalmazott akkupunktúrát már 2500 éve használják sikeresen különböző betegségek tüneteinek enyhítésében. A tapasztalatok azt igazolják, hogy az alternatív orvoslás területén a migrén elleni piercing potenciális megoldás lehet azoknak, akiket súlyos fejfájások gyötörnek.