Videóval: Nagyon durván „megizzasztották” egy váratlan kérdéssel Szijjártót Brüsszelben

Szavak nincsenek.

Szijjártó Péter imádja a sportcipőket (sneakereket). Ezt maga a külügyminiszter mondta, amikor készült egy marketingvideó arról, ahogy a Balázs Kicks nevű cipőboltban vásárolt csukát. A politikus azt is elmondta már, hogy több sneakere van, mint elegáns cipője.

Az egyfolytában keletre, de „hanyatló nyugatra”, Bécsbe shoppingolni járó külügyminiszter november 12-én még a budapesti sneakerfesztiválon is volt. Szijjártó sneakerszeretetéről az uniós külügyminiszterek hétfői, külgazdasági tematikájú ülése után is kérdezték. Bár csak a kormánymédiának tartott sajtótájékoztatót, így sikerült őt keményen „megizzasztani”. A többi közt a következő kérdéssel:

„Miniszter úr, itt a kevésbé üléshez kapcsolódó kérdéseket kezdeném meg azzal, hogy volt-e már, hogy az ülés köztes szüneteiben felmerült az ön egyik közkedvelt témája, a sneakerek kérdése?”

Szijjártó erre így válaszolt:

„Na és akkor a sportcipőkre visszatérve, szoktam bezsebelni dicséreteket, amiből számomra az is kiderül, hogy van olyan kollega, aki követi a közösségi médiában történő megjelenésemet, és

rendszeresen szokták elismeréssel méltatni a sportcipőimet.

Sajnos élőben még nem tudtam nekik megmutatni, mert az kicsit sok lenne, ha itt megjelennék egyszer egy sportcipőben.

Szerintem sok lenne, én nem tenném meg, szeretném továbbra is azt gondolni, hogy ez komoly hely, ahova az ember szépen fölöltözik és úgy jön el, bár látszik, hogy néha vannak egyesek részéről kísérletek ennek a megbontására, de én ebben semmiképp sem szeretnék részt venni”.

Íme:

Valódi Hírek