Mire készülnek Orbánék? Rendkívüli kormányátalakításról döntött Rogán Antal

Magas szinten készülnek rá.

Miniszteri biztosa lesz az Oszakai Világkiállításnak is – derült ki a csütörtökön este megjelent Magyar Közlönyből. A két év múlva kezdődő esemény kormányzati felelősének – hivatalosan megfogalmazva –

„a 2025. évi Oszakai Világkiállításon történő magyar megjelenés előmozdításával kapcsolatos diplomáciai feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosnak”

Kristó Ákost nevezte ki Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, aki egyben a felettese is lesz, az új miniszteri biztosnak majd neki kell jelentést tenni.

A miniszteri biztos többek között „a Világkiállításon történő magyar megjelenés eredményes előkészítése érdekében felel Magyarország politikai szintű képviseletéért”, valamint „támogatja és nyomon követi a Világkiállításon történő magyar megjelenéssel foglalkozó munkacsoport munkáját”, és együttműködik a Magyar Turisztikai Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársasággal.

Ez utóbbi feladatkör vélhetőleg nem lesz nehéz a számára, hisz

Kristó jelenleg a Magyar Turisztikai Ügynökség általános vezérigazgató-helyettese.

Az új miniszteri biztos a megbízatásáért helyettes államtitkári illetményre lesz jogosult, ami akár 2,1 millió forint is lehet havonta.

 

Valódi Hírek