Tragédia: Az első munkanapján szenvedett halálos balesetet a 18 éves fiú

Már nem tudták megmenteni.

Próbanapon, védősisak nélkül dolgozott egy nádudvari telephelyen az a 18 éves fiú, akinek kedd délelőtt egy hatalmas betonelem esett a fejére – írta a Blikk. A 18 éves fiút első munkanapján érte a tragikus baleset.

Azt írták, Laci elvesztette az eszméletét, többször leállt a keringése, sorozatosan újra kellett éleszteni. A fiút mentőhelikopterrel szállították a debreceni klinikára, de az orvosok azt mondták,

nem lehet már rajta segíteni,

mert a baleset következtében az élettel összeegyezhetetlen károsodást szenvedett az agya.

„Még meg tudtuk fogni a kezét este, mielőtt elment, tudom, hogy érezte, még ha nem is volt tudatánál”

– mondta a lapnak Laci testvére, Froner Tamás.

„Azt mondták, ha túl is élte volna, lehet fel sem ébred, csak a gépek tartják életben. Jobb neki így!”

– mondta.

A fiú édesanyja még nem tudta feldolgozni a történteket, Angéla az egész éjszakát átsírta.

„Mintha a tudatalattim Lacit keresné, minden rá emlékeztet.

Jó gyerek volt, vidám boldog. Májusban fejezte be az iskolát, eddig Budapesten dolgozott festőként, most itthon vállalt volna munkát egy helyi ipartelepen egy építőipari cégnél, nem volt más. El is volt keseredve emiatt, de dolgozni akart.

A sors fintora, hogy amikor megkaptuk a kórházban a holmiját, a telefonjában volt egy üzenet, hogy egy másik cég, ahová nagyon vágyott, behívta interjúra.

Sajnos nekünk kellett őket felhívni, hogy ez már tárgytalan”

– mondta az asszony.

Laci testvére nem akart nyilatkozni a baleset körülményeiről, mert nem szeretné ha bárki azt mondaná, hogy „belekontárkodik mások dolgába”. Jelenleg tart a rendőrségi vizsgálat, a család viszont már most ügyvédet fogadott, mert úgy érzik, a fiút próbanapon alkalmazó cég ki akar bújni a felelősségvállalás alól.

„Nem is értem, próbanapon hogyan kerülhetett Laci olyan helyzetbe, hogy ez megtörténjen vele, hogyan engedték egy veszélyes üzem területén egyedül mászkálni, miért nem volt védőfelszerelése? Egy biztos,

nem az öcsém tehet a balesetről, ő egy szerencsétlen áldozat”

– mondta Tamás.

A családnak a tragédia mellett az is nehézséget okoz, hogy nincsenek tartalékaik Laci temetésére. Ezért barátaik kezdeményezésére a nádudvariak gyűjtést szerveztek, hogy az adományokból méltó módon búcsúzhassanak el a fiútól.

„Nálunk idén karácsony sem lesz, az ajándékokra szánt pénzt is Laci emlékére csoportosítjuk át. 18 éves volt, előtte állt az élet, a szerelem, a karrier, a boldogság.

Nem eldobta magától, elvette a sors, sosem tudom ezt megérteni”

– mondta a gyászoló anya.

Azt írták, a céget – ahol Laci próbanapon dolgozott – sem telefonon, sem más úton nem érték el, a telephelyre sem tudtak bejutni, azt közölték, a rendőrségi vizsgálat eredményéig senki nem nyilatkozhat a balesetről. Az ügyben a hatóságok foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak büntetőeljárást, egyelőre ismeretlen tettessel szemben.

Valódi Hírek