Lépett a DK, az EU is foglalkozik Mészárosék 700 milliárdos extraprofitjával

Nem hagyják tétlenül a nagy bizniszt.

A Demokratikus Koalíció az Európai Unióhoz fordult a 700 milliárdot érő autópálya-koncesszió ügyében – hívta fel a figyelmet lapunkhoz eljuttatott közleményében az ellenzéki párt.

Rónai Sándor, a DK EP-képviselő közleményében arra emlékeztetett, hogy tavaly nyáron Mészáros Lőrinc és Szíjj László köre kapta meg 35 évre a magyar autópályák üzemeltetését, ami azonnal hatalmas drágulást hozott az autópálya-matricák terén.

A Demokratikus Koalíció szerint ebből is látszik, hogy

Orbán Viktor politikája kizárólag a milliárdos elitnek kedvez.

„Már tavaly egyeztettem az Európai Bizottsággal, hogy sérti-e az uniós jogot a megállapodás. A 700 milliárdos nyereségből most kiderült, hogy igazunk volt:

egyedül a lopásról szólhat az üzlet, így a Bizottságot tájékoztatni fogjuk a legújabb részletekről”

– közölte Rónai.

A DK szerint épp az ilyen arcátlan milliárdos lopások eredménye, hogy az unió nem bízik a kormányban, és Orbán hibájából nem kaphatjuk meg az uniós támogatásokat. Magyarországnak szociáldemokrata fordulatra van szüksége ahhoz, hogy végre ne a milliárdos elitről, hanem a tisztességesen dolgozó magyarokról szóljon a politika

– hangsúlyozta az EP-képviselő.

Hozzátette, erre készül a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány a kormányváltás után: mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást,

a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot szeretnének.

Valódi Hírek