Mi a fene történik? Itt az új kormányhatározat, ismét célba vették a családokat Orbánék

Különös döntést hoztak.

Nevelésügyi Kormánybizottságot, valamint Vidékfejlesztési Kormánybizottságot hozott létre a kormány – derült ki a Magyar Közlöny friss számából.

Előbbi feladata lesz, hogy nyomon kövesse a magyar állam által a gyermekek hároméves korától nyújtott, nevelésüket célzó, a kormányzaton belül több miniszter irányítása alá tartozó szervezetrendszeren keresztül szervezett, működtetett és ellátott szolgáltatást. Emellett a szolgáltatással összefüggő kormányzati feladatok összehangolását is ennek a bizottságnak kell intéznie.

A bizottság elnöke Orbán Viktor, tagja a belügyminiszter, Pintér Sándor, a kultúráért és innovációért felelős miniszter, Csák János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely, valamint a miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs.

A Vidékfejlesztési Kormánybizottság elnöke szintén a miniszterelnök. A bizottság feladata a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar, valamint az agráriumhoz közvetlenül és közvetve kapcsolódó iparágak, térségek és közösségek további erősítése, fejlesztése érdekében ellátott kormányzati tevékenység, valamint az ennek érdekében működtetett kormányzati szervezetrendszer működésének figyelemmel kísérése.

Emellett össze kell hangolnia a feladatellátással összefüggő kormányzati teendőket, érvényre kell juttatnia a nemzetstratégiai szempontokat, különös figyelemmel például az ellátás- és az élelmiszer-biztonságra.

Továbbá feladatai között szerepel, hogy a folyamatos fejlesztéseket kell eszközölnie, valamint az élen járó agrártechnológiákat kell alkalmaznia, és össze kell hangolnia a kormányzati intézkedéseket a digitalizáció fejlődése, annak meghonosítása érdekében.

A bizottság tagja az agrárminiszter, Nagy István, a gazdaságfejlesztési miniszter, Nagy Márton, az építési és közlekedési miniszter, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely, a területfejlesztési miniszter, Navracsics Tibor, valamint a miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs.

Valódi Hírek