Elindult a visszaszámlálás: Napokon belül eldől Orbán Viktor sorsa

Hamarosan szavaznak róla.

Szombaton tartják a Fidesz XXX. tisztújító kongresszusát Budapesten, amelyen

szavaznak a pártelnökről és a 4 alelnök személyéről

– közölte Hollik István szerdán .

A párt kommunikációs igazgatója megosztotta: a rendezvényen 1500-1800 küldött és legalább ugyanennyi vendég vesz részt. Hozzátette, a tisztújító kongresszuson megválasztják az elnököt, az alelnököket és a Fidesz bizottságainak vezetőit, tagjait, ugyanakkor

nem hoznak formális döntést a Fidesz-KDNP EP-listavezetőjéről.

Hollik közölte: a beszédeket a párt szövetségeseinek nevében Semjén Zsolt, a KDNP elnöke kezdi, majd a határon túliak nevében Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke köszönti a kongresszust.

A küldöttek ezután beszámolókat hallgathatnak meg: felszólal Kövér László, a Fidesz Országos Választmányának elnöke és házelnök, továbbá Kocsis Máté frakcióvezető, az európai parlamenti delegáció nevében pedig Deutsch Tamás – derült ki a közleményből.

Eközben zajlik majd a szavazás, délután pedig ismét több beszéd elhangzik majd: miniszterek, az elnökség tagjai és több fideszes településvezető is felszólal – ismertette Hollik, majd megjegyezte, hogy

az eseményt Orbán Viktor miniszterelnök beszéde zárja.

Mint mondta, a kongresszust a Fidesz közösségi oldalán közvetítik majd. A párt legutóbbi, 2021-ben tartott tisztújító kongresszusán a küldöttek újabb két évre választották pártelnökké Orbán Viktort, a Fidesz alelnökeinek pedig Kósa Lajost, Kubatov Gábort, Németh Szilárdot és Gál Kingát szavazták meg.

(MTI)

Valódi Hírek