Miközben Donáth Anna a DK-t üti, az ő támogatásukat kéri a polgármesterei számára

Vélemény.

Aki egy DK által gúzsba kötött ellenzék helyett egy kormányváltásra alkalmas ellenzéket akar, az a Momentumra szavaz. Mi vállaljuk a felelősséget a tetteinkért

mondta Donáth Anna a Momentum vasárnapi küldöttgyűlésén. Ezzel az EP-képviselő tovább folytatta a támadássorozatát a Demokratikus Koalíció ellen, amely előtt az ellenzéki összefogás támogatói már korábban értetlenül álltak.

Donáth a beszédében megismételte korábbi vádjait a legnagyobb ellenzéki párt ellen, sőt, még fokozta is őket. Kijelentette, hogy a Momentum az utolsó mohikán, amely megakadályozhatja a teljes ellenzék „eldékásodását”, mert szerinte ezzel elveszítenék a kormányváltás esélyét.

A példátlan támadás annak fényében érthetetlen, hogy a közvélemény-kutatások szerint a DK támogatása többszöröse a Momentuménak, és világosan látszik, hogy nélkülük semmi esélye sincsen az ellenzéki városok és kerületek megtartásának. Ezt ismerhette fel a Momentum több polgármestere is, akik valószínűleg a közelgő önkormányzati választások miatt nem osztották tovább Donáth Anna szavait a saját Facebook-oldalukon.

Pedig Donáth Anna éppen velük tesz rosszat azzal, hogy viszályt szít az ellenzéki pártok között. A Momentum alacsony támogatottsága miatt a DK-ra van utalva, ha Soproni Tamás nyerni szeretne Terézvárosban, Pikó András Józsefvárosban, Nyirati Klára Baján – ezt sodorta veszélybe a párt EP-képviselője meggondolatlan szavaival. Hogyan várhatja el ugyanis a DK-tól a támogatást, ha minden megszólalásával őket ostorozza? Már most alakul az ellenzéki belharc, pedig a Fidesz még el sem kezdett igazán kampányolni.

Takács Bernadett

Valódi Hírek