FRISS: Végeztek a Hamász több kulcsemberével

Benjámin Netanjahu miniszterelnök szerint az alagútrendszerekből is előkerítik a terroristákat.

Az izraeli média friss jelentése szerint a helyi hadsereg különleges erői a Gáza övezet nyugati részén lévő Sifa Kórház környékén harcolnak a terroristákkal. Az intézmény igazgatója közölte, hogy az orvosi személyzet nem hagyja el a kórházat,

nem hagyják sorsukra a betegeket.

A hadsereg szóvivői közölték, hogy a katonaság a Sin Bet belbiztonsági szervezet útmutatásai alapján likvidálta a Hamász elit kommandós csapatának, a Nuhba több terroristáját– közöttük voltak olyanok is, akik részt vettek az október 7-ei támadásban az övezet szomszédságában.

Ahmed Muszával, a Nuhba egyik vezetőjével Dzsabálíjában végeztek. Likvidálták a Hamász északi hadosztály mesterlövész egységének vezetőjét, Mohamed Kahlotot is, mellette pedig 19 Hamász-fegyveressel végzett a tartalékosok egyik egysége csütörtökön.

Az UNRWA, az ENSZ palesztinokat segélyező szervezetének közleménye szerint a háború kezdete óta

1,6 millió embernek kellett elhagynia az otthonát a Gáza övezetben.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök csütörtökön egyeztetett a ciszjordániai telepesek önkormányzati vezetőivel.

„Van egy maroknyi szélsőséges, akik nem képviselik az ott élő közösségeket, és nagy károkat okoznak Izrael államnak”

– fogalmazott Netanjahu, a konfliktus kitörése óta ugyanis fokozódott a telepesek palesztinok elleni agressziója.

Az izraeli kormányfő a Fox News hírcsatornának adott interjújában azt mondta, hogy kiválóan működik az izraeli hadsereg, amely mindent megtesz annak érdekében, hogy civileknek ne essen bántódásuk.

Netanjahu azt is közölte, a Hamász gázai vezetői – köztük Jahíja Szinvár, a szervezet gázai vezetője – még mindig Gázában, vagy az alatta lévő alagútrendszerben tartózkodnak. Mint mondta, előkerítik őket.

(MTI)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek