FRISS: Teljes jogú taggá választotta a DK-t az Európai Szocialisták Pártja (+videó)

Közfelkiáltással.

Gyurcsány Ferenc is beszédet mondott az Európai Szocialisták Pártjának pénteki kongresszusán, ahol közfelkiáltással választották teljes jogú taggá a Demokratikus Koalíciót – tudatta közleményében a párt.

Emlékeztettek, a DK egy évvel ezelőtt kezdeményezte felvételét Európa legnagyobb baloldali politikai szövetségébe, az Európai Szocialisták Pártjába (Party of European Socialists – PES), hogy a hazai vezető ellenzéki szerepe mellett növelni tudja az európai befolyását is.

A kötelezően előírt egyéves várakozás most járt le, a DK delegációja pedig pénteken Gyurcsány Ferenc vezetésével a PES Málagában megtartott soros kongresszusára utazott, ahol többek között a magyar pártelnök is beszédet mondott.

A Demokratikus Koalíció elérte a célját:

a PES kongresszusa közfelkiáltással választotta meg a DK-t a szövetség teljes jogú tagjává.

A legnagyobb magyar ellenzéki párt mától tehát ott van az európai politika legnagyobb baloldali szövetségében is, méghozzá teljes jogú tagként – hangsúlyozták.

„Mi, szociáldemokraták, mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett pedig igazságos, európai Magyarországot akarunk.

Ezért fogunk dolgozni az európai politika legnagyobb baloldali szövetségének tagjaként is”

– írták.

Fotók:

„Nyilván ezer baj van a világban és ahányan vagyunk, annyiféleképpen rangsoroljuk ezeket a bajokat. Egy politikai közösségnek, egy pártnak, mint amilyen a Demokratikus Koalíció, annak is feladata, hogy megmondja, hogy szerinte mi a legnagyobb baj. Miszerintünk az egyik legnagyobb baj az, hogy vannak kevesen, akik igen jól élnek,

de a túlnyomó többség nehézségekkel néz szembe.

Nem talál jó iskolát, nem talál jó munkahelyet, nem érzi magát elég szabadnak, nem tudja kifizetni a számláját, nem lát perspektívát, szóval ilyenek a problémák. Ezekre a problémákra – mi úgy gondoljuk – szociáldemokrata módon lehet válaszolni”

– mondta Gyurcsány Ferenc, aki világossá tette: egy ilyen alternatívát szeretnének Magyarországnak javasolni.

„Továbbra is azt gondoljuk, hogy széles, hazafias, demokratikus összefogás kell az Orbán-világgal szemben. Magyarországon ezt az oldalt sok politikai közösség testesíti meg, ennek a centruma, középpontja, legjobb támogatottságot élvező pártja a Demokratikus Koalíció, amely a mai naptól

Európa nagy szociáldemokrata pártcsaládjának, az Európai Szocialisták Pártjának a teljes jogú tagja lesz”

– jelentette be a DK elnöke.

Videó:

(Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Valódi Hírek