Praktikus fűtési megoldások: ezeket érdemes választani a hideg időszakra

Ahogy beköszönt az ősz, azonnal megkezdődik a fűtési szezon. Ilyenkor a lakásunk belső tere gyorsan és könnyen lehűl, ami nemcsak káros az egészségre, de még a falakra is rossz hatással van.

Mindegy, hogy kazánunk, konvektorunk, esetleg elektromos fűtésünk van, ezek mindegyike megoldást jelenthet a mindennapokra. De mi a megoldás akkor, ha valahol nincsen fűtőtest, de melegítésre lenne szükség? Ebben a cikkben tippeket adunk, hogyan egészíthető ki a rendszer a lakás egyes pontjain.

Otthoni fűtési megoldások

Az Elektrikstore.hu fűtési rendszerei között bőven akad olyan változat, amit az év bármely szakában bekapcsolhatunk, akkor is, ha a házat magát nem szeretnénk felfűteni, csak az egyes tereket. Az ideiglenes fűtőtestek megoldást jelenthetnek a fürdőszobában, a tárolóban, esetleg a gyerekszobában egyaránt. A megfelelő otthoni rendszer kiválasztása azonban attól függ, hogy alapvetően mivel fűtjük a lakást. Emellett nem árt figyelembe venni az ingatlan alapterületét, illetve annak elrendezését is.

A legtöbb magyar otthonban fával és gázzal fűtenek, ám egyre gyakrabban használunk elektromos rendszert. Akár radiátorról, akár padlófűtésről van szó, mindenki saját maga döntheti el, hogy mivel szeretné felmelegíteni a belső teret. A gáz általában olcsó és hatékony megoldás, míg az elektromos fűtés bárhova telepíthető és szabályozható. A padlófűtés akkor lehet jó választás, amikor modern épületről van szó és nem akarjuk, hogy a vezetékek rontsák az összképet.

Mi a helyzet a fali és a ventilátoros fűtéssel?

A ventilátor nagy előnye, hogy bárhol használható, akár a garázsban, akár a fürdőszobában, de még egy tárolóban is megállja a helyét. Amikor időszakos fűtésről van szó, akkor tehát nincs is jobb döntés, mint ez a változat. A Home terméke 2000 W-os teljesítményre képes, így ha praktikus és könnyen kezelhető rendszerre van szükségünk, akkor ennél jobbat biztosan nem találunk.

Ami pedig a fali kivitelt illeti, a stop programmal ellátott modell a beállított hőmérséklet elérésekor saját magától kikapcsol. Tökéletes fűtési megoldás nyaralókba, hétvégi házakba, ahol a teret csak időszakosan kell csak felmelegíteni. A fűtőtest 1000 és 2000 W-os teljesítményre képes, ezek közül választhatjuk ki azt, amire aktuálisan szükségünk van.

Mit érdemes tudni a kültéri hősugárzókról?

Kültéren szeretnénk fűteni? Télen is használnánk a teraszt vagy az üvegházat? Akkor ott a kvarccsöves hősugárzó, amely 1200 W-os teljesítményével teszi komfortosabbá a hétköznapjainkat. Ebben a készülékben nem tesz kárt semmilyen külső időjárási körülmény.

Választhatjuk továbbá bármilyen olyan helyiségben, ahol víz érheti, mint a konyha, a fürdőszoba, esetleg a mosdó vagy az ebédlő. Az üzemeltetése nem bonyolult, hiszen csupán a zsinórkapcsolót kell meghúznunk, ha ki vagy be akarjuk kapcsolni.