Forrnak az indulatok: Újabb háború törhet ki, kiadták a súlyos figyelmeztetést

Nem garantálják, hogy a félszigeten nem tör ki katonai konfliktus a közeljövőben.

„Nincs garancia arra, hogy a Koreai-félszigeten nem fog kitörni az európaihoz vagy a közel-keletihez hasonló katonai konfliktus”

– fogalmazott Kim Junmi észak-koreai szakértő a KCNA nevű állami hírügynökségnek a minap.

A dél-koreai alkotmánybíróság ugyanis még szeptemberben hatályon kívül helyzete a propaganda-szórólapok észak-déli határon keresztüli terjesztését tiltó törvényt. A döntést úgy indokolták, hogy a törvény túlzottan korlátozza a véleménynyilvánítás szabadságát. Mellesleg a 3 éve bevezetett törvény szerint a szórólapterjesztők akár 3 év börtönt is kaphattak.

A KCNA-n keresztül időközben Észak-Korea figyelmeztetett, hogy a Phenjan-ellenes pamfletkampány (támadó írás; lehet gúnyos vagy vádló – szerk.) és a Szöul által folytatott pszichológiai hadviselés csupán katalizátorként szolgál, ez

pedig Dél-Korea végét fogja jelenteni.

„A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság haraggal teli forradalmi fegyveres erői

bombazáport fognak zúdítani

a dél-koreai bábok és szórólapterjesztők védőbástyáira, ami még a korábbi válaszlépésünket is fölül fogja múlni”

– fenyegetőzött az állami propaganda szócsöveként tevékenykedő „szakértő”, Kim Junmi. Megjegyezte, hogy a propagandaterjesztés a háború folytatását megelőző támadásnak minősül – az 1950-ben kirobbant koreai háború hivatalosan még nem ért véget, tűzszünet van érvényben a konfliktusban álló felek között.

(MTI/atv.hu nyomán)

Valódi Hírek