Nevettél már ma? Mészáros és Tiborcz ellenőrizheti az EU-s források szabályos felhasználását

Még mindig nincs április 1-je!

Az MFB felkészült a 2027-ig tartó uniós finanszírozási ciklus hitelprogramjainak közvetítésére – közölte a társaság kedden.

Az MFB azt ígérte, hogy az uniós forrásokról szóló megállapodást követően a lehető legrövidebb időn belül elérhetővé teszi a hitelprogramokat. A közvetítő szerepet betöltő az MFB Pont Plusz hálózat kialakítására meghirdetett közbeszerzési eljárás lezárult, az eljárás eredményeként

a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő MBH Bank és a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Gránit Bank

bizonyos fiókjaiban lesznek elérhetők a mikro-, kis-, és középvállalkozások számára meghirdetett kiírások – közölték.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) joggyakorlása alá tartozó MFB 2016-ban kezdte meg az előző uniós ciklus pénzügyi eszközeinek közvetítését. Az MFB pontok hálózata kereskedelmi bankfiókban biztosított szakértő segítséget és forrást a vállalkozások, illetve magánszemélyek számára.

Három operatív program keretében kockázati tőkeprogramok, kombinált és önálló hitelprogramok, valamint lakossági hitelprogramok lebonyolítása zárult le kutatás-fejlesztési, infokommunikációs, energiahatékonysági, vállalati technológiafejlesztési területen – olvasható a közleményben.

Beszámoltunk róla, hogy továbbra sem érkeznek az uniós források Magyarországra. A kormány ugyanis még mindig nem tud garanciát vállalni a brüsszeli források biztonságos felhasználására.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek