Iskolai bántalmazás elleni kampányt indít a Sokszínű Magyarországért képviselői csoport

Céljuk, hogy az állami oktatási rendszer biztonságos környezetet teremtsen mindenki számára.

„Lépj fel!” iskolai bántalmazás elleni kampányt indít a Sokszínű Magyarországért képviselői csoport – osztotta meg lapunkhoz eljuttatott közös közleményében kedden a Demokratikus Koalíció, a Momentum Mozgalom, a Magyar Szocialista Párt, valamint a Párbeszéd–ZÖLDEK.

Mint írták, a kampányt kedden mutatta be a csoport elnöksége a sajtótájékoztatóján.

Fő célkitűzésük az iskolai bántalmazás felszámolása és az áldozatok védelme.

Hisznek abban, hogy a valós gyermek- és ifjúsággvédelem ott kezdődik, hogy az állami oktatási rendszer biztonságos környezetet teremt minden egyén számára – mutattak rá.

Célcsoportjuk nem korlátozódik kizárólag az LMBTQ-közösségre, hanem kiterjed más csoportokra is, például a romákra, zsidókra és a fogyatékossággal élő személyekre is, hangsúlyozva az inkluzivitást (befogadást – a szerk.) a kérdéskörben – részletezték a közleményben.

Az iskolai bántalmazás minden csoportra kihat, beleértve a gyermekeket, fiatalokat, szemtanúkat és védelmezőket. A kampány központi üzenete:

„Nem csak egy komment – lépj fel az iskolai bántalmazás ellen!”

– emelték ki.

Az oktatási rendszer és a kormányzati intézkedések sokszor súlyosbítják a problémát, mára nyilvánvaló, hogy

a kormánypártok iskolai zaklatók.

A valós gyermekvédelem az államtól egy befogadó iskolai környezetet kíván, amelyben nem szegregálják az iskolákat és ahol az oktatási rendszer lebontja a negatív sztereotípiákat – fogalmaztak.

A közlemény szerint a kampány során közmeghallgatásokat és egyeztetéseket szerveznek a civil szervezetekkel és szakemberekkel annak érdekében, hogy kidolgozzanak egy alternatívát a jövőre.

A kampányidőszak 2023. november 06-24. közöttre esik, azt a „Sokszínű Magyarországért” Facebook- és Instagram- oldalakon lehet követni, valamint bárki saját tapasztalatait megoszthatja a >>https://www.lmbtq.hu/irj-nekunk<< oldalon – hívták fel rá a figyelmet.

Az üzenetük egyszerű:

„Nem csak egy komment – lépjünk fel az iskolai bántalmazás ellen!”

(Sokszínű Magyarországért/Facebook)

Valódi Hírek