Arató Gergely kemény kérdéseket szegezett a Mészáros–Várkonyi házaspár bukszáját tömő Orbán-kormánynak (+videó)

Tereltek.

„Soha nem volt olyan jó ebben az országban a fideszes milliárdosoknak, a kormányközeli oligarcháknak vagy a multinacionális nagyvállalatok, mint napjainkban. Soha nem voltak a gazdagok olyan gazdagok, mint ma”

– mondta napirend előtti felszólalásában Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője hétfő délután a parlamentben.

A politikus ironikusan megjegyezte azt is, ha valaki új luxusjachtra, nagyobb kastélyra vagy nagyobb teljesítményű helikopterre vágyik, könnyebben teheti meg ma, mint korábban.

Az álompár, Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea szegedi helikopteres útjáról (erről >>ITT<< írtunk részletesen) is tett megjegyzést Arató.

„Vége van azoknak az időknek, amikor a világ legdrágább üdülőhelyein a luxusrepülőtől a luxusnyaralóba egy luxusautón kellett zötyögni.

Ma már megengedheti magának egy fideszes milliárdos, hogy akár minden luxusnyaralóhelyen legyen egy hétvégi helikoptere, vagy hogy éppen a távoli és egzotikus Szegedre is helikopterrel utazzon”

– fogalmazott. Arató szerint

az Orbán-kormány fényűző életet teremtett a fideszes milliárdosoknak.

Hozzátette: a magyar nép is támogatja ebben az oligarchákat Európa legnagyobb inflációjával, legnagyobb élelmiszer-drágulásával, legnagyobb gázáremelésével és legmagasabb áfájával.

A DK-s politikus azt is megkérdezte a kormánytól: „miért nincs tájékoztatókampány, óriásplakátok, nemzeti konzultáció arról, hogy a magyar vagyon egyharmada a leggazdagabb egy százalék kezében van?”

Arató azt mondta, azzal is el lehetne büszkélkedniük Orbánéknak, hogy a reálbérek és reálnyugdíjak csökkenése mellett Magyarországon érték el a legmagasabb profitot a multik az EU-ban.

„Önök létrehozták a magyar történelem leggazdagabb milliárdos elitjét!”

– jelentette ki Arató, aki leszögezte: a DK a magyar dolgozók, nyugdíjasok és családok oldalán áll, nem a fideszes oligarchák mellett.

Indoklása szerint az árnyékkormány azért készül szociáldemokrata fordulatra, mert nem fogadják el, hogy

„az Orbán-rendszer egy szűk milliárdos elitre

és a hónapról hónapra élő és gürcölő milliókra szakította szét a magyar társadalmat.”

Arató felszólalására Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszolt, aki a szokásokhoz híven gyurcsányozással vágott vissza.

Dömötör azt mondta, egy dologban ért egyet Aratóval, hogy Magyarország gazdasági nehézségekkel küzd, abban viszont egyáltalán nem osztja a véleményét, hogy ennek mi az oka.

„Hiába próbálják a kormány nyakába varrni, egész Európa rég nem látott gazdasági halmazzal néz szembe”

– jelentette ki Dömötör, hozzátéve, hogy mindez a hibás brüsszeli döntések és szankciók miatt van. Ugyanakkor a fideszes politikus úgy véli, az ellenzék nem segítette a kormány gazdasági intézkedéseit.

„Nagy türelemmel várjuk annak a bármilyen baloldali erőnek az eljövetelét, amelynek a politikája nem megszorításokról, adóemelésekről és jól működő, meglévő programok leépítéséről szól.

Egyelőre nyomát sem látjuk ilyen politikai erőnek a baloldalon, és hírét sem halljuk. Csak egy dolgot tudunk: önök biztosan nem azok, akire várunk”

– fogalmazott Dömötör. Bár megjegyezzük: furcsa lenne, ha Dömötör arra várna, hogy leváltsák őt és fideszes kollégáit.

Az élő közvetítést itt tudod nézni:

Valódi Hírek