Érdekes részleteket osztott meg a háborúba hirtelen belecsöppent, az izraeli hadseregben szolgáló magyar lány

Csak sodródtak az eseményekkel.

K. Kira Izraelben élő, magyar származású lány, akinek nemrég kötelezően be kellett vonulnia a hadseregbe. Az Euronewsnak adott interjújában arról beszélt, hogy rövid idő alatt, másfél hónapos kiképzéssel a háta mögött találkozott a háborúval.

Mint mondta, ő

augusztusban a gimnázium után vonult be a seregbe

– Izraelben a nőknek kötelező a két év szolgálat, Kira pedig ott él az édesanyjával –, ahol a légierőhöz került. Feladata a kurzus elvégzése után a vadászrepülők felszállás előtti és leszállás utáni részletes ellenőrzése lett volna, ám a háború kitörése után egy másik bázisra vezényelték, jelenleg pedig terepen teljesít szolgálatot.

Megjegyezte, hogy a helyiek másképp fogják fel ezt a konfliktust, a körülményekhez képest próbálják megőrizni jókedvüket és optimizmusukat. Azt is elárulta, hogy a hadseregen belül nagy az összetartás, ez pedig sokat segít a mindennapok átvészelésében.

Az események nagyon hirtelen követték egymást,

az újoncok is csak sodródtak az árral

– fogalmazott a szolgálatot teljesítő lány, aki a tervei szerint a katonaság után rögtön hazalátogat majd családjához Magyarországra. Emellett egyetemen szeretne továbbtanulni külkereskedelem és marketing szakon Izraelben. Kira elárulta, egyik nagy szenvedélye a lovaglás, azon belül is a versenyszerű díjugratás, így ezen a terület is szeretne kiteljesedni a katonaság után.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek