Lesújtó hírek érkeztek Ukrajnából: Kiterítette a lapokat a hadsereg főparancsnoka

Így áll jelenleg a háború.

Felőrlő állóháború felé halad a szomszédos orosz– ukrán konfliktus, ez pedig Vlagyimir Putyinéknak kedvez, hiszen így újjáépíthetik a katonai erejüket – többek között erről beszélt nemrég Valerij Zaluzsnij, az ukrán hadsereg főparancsnoka a The Economist nevű brit lapnak.

Mint mondta, Ukrajnának fontos, új katonai képességekre és haditechnikai eszközökre van szükség, hogy kitörhessen az ilyen jellegű hadviselés csapdájából. Megjegyezte, hogy az alapvető fegyverek, mint

a rakéták és lőszerek továbbra is elengedhetetlenek.

Hangsúlyozta, hogy a legfontosabb a légierő.

Ezzel kapcsolatban rámutatott az orosz légifölényre, amely nehezíti az ukrán csapatok haladását. Hozzáfűzte, hogy ezért kezdődtek a masszív dróntámadások Ukrajna részéről, ezzel is

próbálják túlterhelni az orosz légvédelmet.

Zaluzsnij szerint Ukrajnának hatékonyabban kell megsemmisítenie a tüzérségi állásokat és jobb aknamentesítési módszert kell keresnie. A főparancsnok ugyanakkor szorgalmazta Ukrajna katonai tartalékainak megerősítését.

Emellett arról is szót ejtett, hogy szélesíteni kellene a kiképezhető és behívható ukrán állampolgárok körét. Megjegyezte, hogy az ország területén korlátozottak a lehetőségek a kiképzésre, valamint a katonai szolgálat elkerülésére is vannak joghézagok.

Mint mondta,

bevezetik a harci gyakornokságot,

amely keretében a frissen behívott és kiképzett személyzetet tapasztalt harctéri egységekbe helyezik, hogy felkészítsék őket.

(MTI/atv.hu nyomán)

Valódi Hírek