Vérfagyasztó bejelentést tett Putyin embere: Erre figyelmeztette a világot az orosz védelmi miniszter

Globális háborúról magyarázott.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter azzal vádolta meg a Nyugatot, hogy „ki akarja terjeszteni” az ukrajnai konfliktust az ázsiai, csendes-óceáni térségre – írta a Reuters hírügynökség beszámolója alapján a Portfolio.

Az orosz védelmi miniszter kijelentései egy pekingi védelmi fórumon hangzottak el. Szergej Sojgu azt közölte, a NATO-országok „a katonai jelenlét növelésével”, sűrű hadgyakorlatokkal készülnek,

„ezzel is szítva a fegyverkezési versenyt”.

Úgy gondolja, az amerikai erők „Oroszország és Kína elleni elrettentésként kihasználják a Tokióval és Szöullal folytatott információcserét a rakétaindításokról”. Moszkva hajlandó az ukrajnai háború lezárásáról tárgyalni a Nyugattal, ehhez viszont változtatni kell a nyugati stratégián – tette hozzá az orosz védelmi miniszter.

Sojgu azzal is megvádolta Washingtont, hogy a klímaváltozást és a természeti katasztrófákat „humanitárius beavatkozások” ürügyeként használja fel. Figyelmeztetett: „fel kell hagyni az orosz vereségre irányuló törekvéseikkel”.

„Fontos továbbá, hogy egyenlő kapcsolatokat biztosítsunk az összes atomhatalom és az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjai között, akik különleges felelősséget viselnek

a béke és a globális stabilitás fenntartásáért”

– fogalmazott.

Valódi Hírek