Kocsis Máté szerint óriási veszély van: A titkosszolgálatot is bevetették

Nincs mese.

„Rendszeressé váltak az erőszakos, fegyveres támadások a határnál; az egyre erősödő migrációs nyomás egyre inkább hozza be a terrorizmust az Európai Unióba”

– mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kocsis Máté közölte,

magyar titkosszolgálati jelentés készült a déli határnál megjelenő terrorkockázatokról,

terrorista csoportok jelenlétéről, a terrorizmus és a migráció összefüggéséről. A politikus szerint ettől többre lesz szükség, mindenkinek tudnia kell az Európát a leginkább égető problémáról.

A jelentést egyelőre csak az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai ismerhették meg, de hétfőn nyilvánosságra hozhatják.

A frakcióvezető elmondta, csütörtökön Ásotthalmon járt, és azt látta, hogy „a helyzet egyre rosszabb, most már a magyar határvédők, határvadászok és rendőrök biztonsága is konkrétan veszélyben van, hiszen már éles lőszert is használnak a migránsbandák, a terrorsejtek”.

Kocsis azt mondta, elképesztő állapot, hangulat, veszély, a sok-sok milliárdos kár van a határon.

Úgy véli, minden egyes terrorcselekményért a brüsszeli politika a felelős; a migránsútvonalak ugyanis nemcsak a terroristákat, hanem a fegyvereiket is hozza, ami ellen minden erővel fel kell lépni. Kijelentette, a jövő évi európai parlamenti választásoknak meghatározó vitája lesz Brüsszel elhibázott, rossz migrációs politikája.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek