Bejelentették: A Fővárosi Önkormányzat átveszi Iványi Gáborék szociális dolgozóit novembertől (+videó)

Bősz Anett és Szaniszló Sándor ismertették a részleteket.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy dönt, hogy átveszik a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség szociális dolgozóit novembertől – fogalmazott Bősz Anett, a DK főpolgármester-helyettese, valamint Szaniszló Sándor, a DK fővárosi frakcióvezetője szerdán közös sajtótájékoztatójukon.

Szaniszló megosztotta: a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Egyesület évek óta olyan karitatív tevékenységet folytat, amely nélkül a főváros szociális ellátása nemhogy nem lenne teljes, de az egyébként is sokszor nehéz emberi sorsokra nem lenne gyógyír.

Mint mondta: a MET teljes körű egyházi státuszának megvonása óta több milliárd forinttal marad el a támogatásuk ahhoz a feladathoz képest, amelyet ellátnak, ez pedig a magyar kormány felelőssége.

Napjainkra odáig jutottak, hogy a fenntartásuk is veszélybe került, így a Fővárosi Közgyűlés meghozta a már említett döntést – osztotta meg a politikus, majd hozzátette: a Demokratikus Koalíció polgármesterei elsőként csatlakoztak ahhoz a közös felhíváshoz, amely szerint

a dolgozók októberi munkabérét kerületenként egyszeri 3 millió forinttal támogatják.

Emellett Szaniszló tájékoztatott: a főváros területén rengeteg olyan útszakasz van, amelyeknél nincs keret a felújításra. A XVIII. kerület ezért úgy döntött, hogy

az Üllői út 3 kilométeres szakaszát saját költségre felújítja

– mindezt 300 millió forinttal kisebb költségkeretből, ugyanakkor az útszakaszt a közlemény szerint a tervezett határidő előtt 2 hónappal átadták.

Továbbá a kerület úgy döntött, további útszakaszok esetében fogja kérni, hogy saját forrásból újíthassák fel azokat – fűzte hozzá a politikus.

Bősz Anett úgy nyilatkozott: a magyar kormány páratlan felelőtlensége az, ami a MET háza táján történik. Mint mondta, ezzel a kormány a polgárokat is bünteti, hiszen a feléjük nyújtott szolgáltatások maradnak el.

Hangsúlyozta: a felújítás átvállalása nyomán a XVIII. kerület saját költségén olyan projektekkel foglalkozik, amelyek során karbantartási munkákat végeznek el, nem pedig olyanokkal, amelyekből a kerület építkezhetne.

Rámutatott: a kormány elhatározta, nem engedi az ellenzéki kollégáknak, hogy bebizonyítsák, jobb lenne az a Magyarország, amelyet a demokrata ellenzéki szövetség vezetne.

Ugyanakkor hozzátette: erőn felül is megmutatják, milyen lenne az az ország, amelyet Dobrev Klára vezette szociáldemokrata kormány vezetne, ahol mindenki méltósága és jogai egyenlőek, és a kormány nem válogat önkényesen az önkormányzatok között.

Megjegyezte: a Demokratikus Koalíció azért dolgozik, hogy egy olyan Magyarországot teremtsenek, ahol hamarosan még több demokrata vezetésű önkormányzat lesz, és ahol 2026-tól demokraták és európai magyarok vezetik az országot.

(Dr. Bősz Anett/Facebook)

Szaniszló Sándor szerdán a közösségi oldalán osztotta meg: csütörtökön reggel 8-kor megnyitják a felújított és biztonságosabbá tett Üllői út mindkét sávját a Szarvas csárda tér és a Béke tér között.

(Szaniszló Sándor/Facebook)

Valódi Hírek