Árnyékkormány: Ezrek haltak meg kórházi fertőzésekben, ezért Pintér Sándornak felelnie kell

A DK szerint Orbánék felelőtlenek.

Nem jelentek meg a fideszesek képviselők az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának október 17-ei ülésén. A DK-s Varga Zoltán, aki a bizottság elnöke, az állami kórházakban tomboló higiéniai válság miatt akart ülésezni.

Varga október 31-re újra össze akarja hívni a bizottság tagjait, hiszen egyre durvábbá válik a helyzet. Kedden megjelent a sajtóban egy cikk: a Direkt36 oknyomozó újságírói kiderítették, több ezer magyar beteg halt meg kórházi fertőzések miatt.

„Ezért Pintér Sándor belügyminiszternek felelnie kell!”

– jelentette ki Varga.

„Az állami kórházakban tomboló higiéniai válságért és a kórházi fertőzésekben elhunyt betegek haláláért kizárólag az Orbán-kormány a felelős. A súlyos kormányzati megszorítások miatt már az alapvető tisztasági intézkedésekre sem adnak elég pénzt az állami kórházaknak. Nincs pénz tisztítószerekre, a műtők fertőtlenítésére, sőt rendszeres rovar- és patkányirtásra sem az egészségügyben”

– mondta a politikus.

Varga arról is beszélt, hogy a Dobrev Klára vezette árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után, hogy a milliárdos elitnek épülő magánkórházak helyett

erős állami egészségügy és tiszta kórházak működjenek hazánkban,

a magyar betegek pedig fertőzésveszély nélkül gyógyulhassanak.

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/10/24/kuszobon-a-gigabotrany-mindent-megprobaltak-eltitkolni-orbanek-ezekben-a-sulyos-korhazi-ugyekben

Valódi Hírek