Váratlan csörte: Kőkeményen belerongyolt Mészáros Lőrincbe a világ leggazdagabb magyarja

Erre nem számított a felcsúti nagyvállalkozó.

Péterffy Tamással, az Interactive Brokers alapítójával és elnökével készített interjút a Válasz Online. Tamás magyar származású amerikai üzletemberként 24 milliárd dollárra becsült vagyonával az 58. helyen áll az amerikai Forbes magazin listáján, amely a világ leggazdagabb embereit mutatja be. Jelenleg a leggazdagabb magyarként tartják számon.

Mint az interjúból kiderült, a magyar származású üzletember nem feltétlenül ápol jó viszonyt a jelenleg regnáló magyar vezetéssel. Péterffy Tamás szokatlanul éles kritikákkal illette a magyar kormány EU-s szerepvállalását, de Mészáros Lőrinccel kapcsolatban is megfogalmazta kritikáit.

„Önerőből sikeres üzletemberként mit szól ahhoz, hogy Mészáros Lőrinc vagy a miniszterelnök veje látványosan gazdagodik, állami és uniós források segítségével szereznek meg cégeket, ingatlanokat, egész iparágakat?”

– vetette fel az interjú során az újságíró.

„Ez hatalmas probléma.

Magyarországon talán sokan nem is látják, mennyire gyengíti ez a folyamat az országot. A szabad piac és a verseny erősíti a gazdaságot, növeli az emberek jólétét; minden ezzel ellentétes folyamat káros”

– mutatott rá válaszában az üzletember.

Péterffy Tamás jelezte, aggasztónak tartja az állam részéről a piacba való beavatkozást is. Szerinte a kormányzat a magas inflációval, az ársapkákkal és más korlátozásokkal súlyos hibákat követett el.

„Ha valamit hatósági eszközökkel tartunk alacsony áron, abból az emberek egyre többet vásárolnak, azaz az ársapkák az államnak egyre többe kerülnek.

A kormányzat alighanem valami olyasmit szeretne az energiával,

mint a kommunizmus idején,

amikor olcsó volt a kenyér – látszólag, mert mesterségesen tartották alacsonyan az árát, aminek következtében az emberek kenyérrel hizlalták a disznóikat”

– emelte ki.

A Péterffy Tamással készült teljes interjú >>ITT<< olvasható.

Valódi Hírek