Varga Judit kifakadt: Beszólt a világ egyik legismertebb filozófusának emiatt

Most biztos elment sírni a sarokba.

Újra jelentkezett a Facebook-oldalán a Brüsszelbe száműzött egykori (i)gazságügyi miniszter, hogy megossza magvasnak szánt gondolatait a követőivel.

Ismét sikerült furcsákat írnia.

A világ egyik legismertebb filozófusa, Francis Fukuyama ugyanis elítélőleg szólt Orbán Viktor rendszeréről, és ezt Varga Judit – jó pártkatonaként – nem hagyhatta annyiban.

Varga Judit bejegyzését változtatás nélkül idézzük alább:

„Fukuyamára mindig izgalmas figyelni, mert ő az olyan egzotikus gondolatoknak a mestere, mint például, hogy a liberális demokráciákkal a történelem véget ért.

A filozófus most kijelentette, hogy Ukrajna jelenleg sokkal demokratikusabb ország mint Magyarország. És nem érti, hogy hogyan lehetünk még EU-tagok. Fukuyamára érdemes figyelni, csak tudni kell jól olvasni: pont fordítva, vagy a szórakoztató irodalom részeként!

Egy biztos: A tévedéseiről ismert filozófus egyszer még meg fogja köszönni a magyaroknak, hogy mindvégig kitartottak Európa és az Unió mellett.”

NYF-kommentár:

Fukuyama a Szovjetunió összeomlása és a keleti blokk felbomlása után írt arról, hogy a liberális demokrácia győzedelmeskedett. És bár igaz, hogy az illiberalizmus megpróbál visszatérni, nap mint tapasztalhatjuk, hogy a szabad világ sokkal jobban reagál a válságokra. Fukuyama is arról írt nemrég, hogy éppen most, az ukrajnai háború kapcsán dőlt el végleg, hogy

a liberális demokráciának nincs alternatívája,

mert a látszólag erős tekintélyuralmi rezsimek alapvető gyengeségeket mutatnak.

Ukrajna jelenleg tényleg demokratikusabb ország, mint Magyarország. Igaz, lassan már nagyon keresni kell, hogy melyik ország nem az, és ez elég nagy szégyen ez ránk nézve. Ezt bizonyítja: annak ellenére, hogy honvédő háborút folytatnak,

valódi jogokkal rendelkező ellenzékkel működik a parlament,

nagy erőkkel próbálják felszámolni a korrupciót.

A magyarok valóban kitartanak Európa és az EU mellett, minden felmérés ezt mutatja. Ugyanez viszont egyáltalán nem mondható el az EU ellen évek óta kommunikációs hadjáratot viselő, és a NATO, valamint az EU árulójaként viselkedő putyinista kormányról. Szóval Varga részéről ezt írni a cinizmus minősített esete.

 

Valódi Hírek