Itt a bizonyíték: Így bünteti az Orbán-kormány a hatalommal szembeszálló magyarokat

Brutális az aránytalanság.

Fideszes polgármesterek által vezetett települések kapták az elmúlt hat évben kiosztott turisztikai támogatások 78,4 százalékát – derül ki a 24.hu összesítéséből.

Nem kis összegről van szó, összesen

61 milliárd forint közpénzt osztogatott el teljesen átláthatlanul

a Magyar Turisztikai Ügynökség alá tartozó Kisfaludy 2030 Zrt. 178 önkormányzatnak 454 turisztikai projekt megvalósítására.

Azt az érvet, hogy csak azért van ez így, mert a települések nagy része fideszes vezetés alatt áll, cáfolja, ha leszűkítjük a kört a megyei jogú városokra, amelyeknek közel felét ellenzékinek nevezhető polgármester vezeti.

„Míg a fideszes vezetésű megyei jogú városok összesen 14 milliárd 579 millió forint támogatásban részesültek, addig az ellenzéki irányításúakból csupán Bajának és Miskolcnak jutott egy 54 milliós, illetve egy 8 milliós finanszírozás.”

– mutatott rá az adatok alapján a portál, kiemelve: Még szembetűnőbb az aránytalanság, ha a legnagyobb turisztikai támogatásokat nézzük,

itt ugyanis csak fideszes városokat találunk.

A legtöbb közpénzt Balatonfüred kapta (7,8 milliárd forint), az északi parti várostól alig lemaradva Debrecen következik 7,5 milliárddal, míg a harmadik legnagyobb összeget Esztergom kasszírozta, 6,5 milliárdot. (A további sorrend: Csurgó: 2,9 milliárd, Tihany 2,8 milliárd, Balatonboglár 2,5 milliárd, Lenti 2,4 milliárd, Csorna 2,2 milliárd, Berettyóújfalu 2 milliárd.)

Ez a 9 fideszes önkormányzat összesen 37 milliárd forint állami segítséget kapott, ami egyben azt is jelenti, hogy

ezek a települések kapták az összesen 178 önkormányzatnak kiosztott támogatás 60,6 százalékát.

Korábban Orbán Ráhel embere, Guller Zoltán volt a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, ő egy személyben döntött ezekről a pénzekről. Guller jelenleg igazgatósági elnök az MTÜ-nél.

Valódi Hírek