Íme a lista: Ezek a boltok felteszik a lakatot hétfőn a bejáratra

Érdemes előre tájékozódni, mielőtt elindulunk a bevásárlásra.

Mivel október 23-a hétfőre esik, egy újabb hosszú hétvégének nézünk elébe. Ez azonban azt is jelenti, hogy

az áruházak többsége zárva tart a hét első napján.

A Pénzcentrum csütörtökön összegyűjtötte, melyek azok a boltok, amelyeket hiába látogatnánk a nemzeti ünnepen.

A Spar és Interspar üzletek zárva lesznek hétfőn – az OMV SPAR express és üzletek egy része azonban várja a vásárlókat. Ugyanakkor megjegyezték: érdemes ellenőrizni, hogy a kiválasztott üzlet nyitva lesz-e az ünnepen.

A Lidl szintén zárva lesz – a vevők vasárnap még betérhetnek az áruházakba, várhatóan este 7-ig intézhetik el a bevásárlást.

Az Aldinál is hasonló a helyzet, ám a pontos, boltonként eltérő nyitvatartást itt is hangsúlyozták, így érdemes ellenőrizni az idősávot, mielőtt kosarat ragadunk otthon.

Az Auchan üzletei sem várják a vásárlókat hétfőn – vasárnap azonban még betérhetünk a boltokba a szokásos hétvégi nyitvatartás szerint.

A Tesco Extra és a Tesco Express és a áruházlánc hipermarketei sem nyitnak ki a nemzeti ünnepen, ám a vasárnapi bevásárlásra még várják a vevőket.

A PENNY is hasonlóképp tesz: a hét többi napján megszokott nyitvatartás mellett állnak a munkatársaik a kasszában, de hétfőn zárva tartanak.

Emellett a patikákról is említést tettek a cikkben: törvényi előírás szerint ügyeletnek lennie kell – a gyógyszertárak bejáratánál tájékozódni lehet a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeletet teljesítő patikáról.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek