Ez valami vicc? Olyanokat mondott az amerikaiaknak Szijjártó államtitkára, hogy majdnem rászakadt a plafon

Rózsaszínben látja a világot.

A magyar–amerikai gazdasági kapcsolatok hagyományosan stabilak, az amerikai befektetések változatlanul jelentősek Magyarországon – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) konferenciáján csütörtökön Budapesten.

Magyar Levente hozzátette: arra fókuszálnak, hogy minél több magas hozzáadott értéket jelentő beruházás érkezzen Magyarországra, az eddig kiépített gazdasági-politikai kapcsolatok elmélyítésére van szükség a jelenlegi geopolitikai helyzetben.

Kijelentését erősen zárójelbe helyezi a kormány Biden-ellenes kommunikációja, és az, hogy az amerikai vezetésnek már annyira elege van a magyar vezetés korrupciójából, valamint az orosz–ukrán háború kapcsán képviselt vállalhatatlan álláspontjából, hogy már komolyan felmerült, szankciókat hoznak Orbán Viktor valamint a családja és a közeli munkatársai ellen.

A magyar gazdaság teljesítménye jó a járvány és az ukrajnai háború ellenére, a kormány várakozásai szerint megismétlődhet idén a tavalyi 4,6 százalékos GDP-növekedés mondta a rendezvényen az államtitkár, de arra már nem tért ki, hogy ez a jónak mondott teljesítmény nemzetközi összehasonlításban annyira gyatra, hogy épp most előzött meg minket Románia ezen a téren.

Kitért viszont arra, hogy a külföldi beruházásokat tekintve míg tavaly az egész évben 6,5 milliárd eurónyi működőtőke érkezett, addig az idén már az első fél évben 8,1 milliárd euró áramlott be. Minden esély megvan tehát arra Magyar Levente szerint, hogy ez rekordszintet érjen el az idén. Szerinte a befektetői érdeklődés „töretlen” Magyarország iránt, a régióban azért számít vonzónak Magyarország, mert

„befektetőbarát környezetet nyújt, az adózási feltételek

a legversenyképesebbek

közé tartoznak Európában, ami kiegészül a kiemelkedő oktatási rendszerrel, és stabil politikai környezettel, ami kiszámíthatóságot jelent”

– húzta alá Magyar Levente, és nem szakadt rá a plafon, amikor az oktatásról beszélt, és nem fejtette ki részletesen, hogy a befektetőbarát környezet a multik elvtelen kiszolgálását és a munkavállalói jogok leépítéését jelenti.

(MTI kiegészítve)

Valódi Hírek