Vége a sumákolásnak: Gulyás Gergely végre kitálalt a kormány füstbe ment tervéről

Kocsis Máté feleségét is érinti a döntést.

Nem tart fenn tovább az állam olyan projektcégeket, ahol nincs érdemi munka, mert nem halad a beruházás – így fogalmazott a minap Gulyás Gergely a hvg360-nak, majd hozzátette:

a döntés alapján megszüntetik a forráshiány miatt elhalasztott Dél-budai Centrumkórház projektcégét is.

Az intézkedés nyomán azonban Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének felesége is elveszíti az állását, ő ugyanis igazgatósági tagként tevékenykedik a projektcégnél.

A portál mellesleg azzal a kérdéssel kereste meg a kormányt, hogy a látszólag nem működő állami cégeknél miért kapnak fizetést a felügyelőbizottság tagjai és egyéb munkatársaik.

Meglepetésükre maga a Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszolt nekik: telefonon közölte, hogy minden felügyelőbizottsági tagnak folyósított havi pár százezer forint is pénz. Ugyanakkor elmondta,

ha a beruházás halasztása miatt egy projektcég feleslegessé válik, akkor azt meg kell szüntetni.

Ahogy a napokban írtuk, Kocsisné Márkus Szilvia 2018 óta bruttó 34 millió forintot keresett a máig meg sem épült Dél-budai Centrumkórház építését irányító társaságnál.

A Fidesz-frakció sajtóosztálya a hírre úgy reagált: Kocsis felesége a magyar átlagbérnél kevesebbet keres a kórház előkészítő cégében, nettó 326 ezer forintot kap havonta. Mint írták, a munkáját mindig hiánytalanul elvégezte, a projekt megvalósulásáról pedig kizárólag a kormány dönt. Gulyás Gergely mellesleg azt is elárulta a portálnak, hogy

Kocsis felesége az ő kérésére került a projektcég igazgatósági tagjai közé.

Valódi Hírek