Kitört a botrány: Hiába próbálta meg eltitkolni Szijjártó, kiderült, miért vettek őrizetbe magyar szurkolókat Litvániában

Hat magyar szurkolót vittek be.

Mint ismert, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy Facebook-oldalára feltöltött videóban beszélt arról, hogy Litvániában magyar szurkolókat állítottak elő és vettek őrizetbe. A magyar futballválogatott kedd este játszott 2-2-es döntetlent a balti országban, így továbbra is vezeti Eb-selejtezőcsoportját, ugyanakkor a várva várt kijutás még nem biztos.

Az RTL Híradó információi szerint a litván hatóságok hat magyar szurkolót vittek be, közülük egyet azonnal elengedtek. A többiekkel szemben azért rendeltek el intézkedést, mert kamerafelvételek is bizonyítják, hogy

ukrán zászlókat rongáltak meg, ez pedig ott akár kétéves elzárással is büntethető.

A csatorna úgy tudja, azóta már mindenkit elengedtek a rendőrök.

Szijjártó Péter korábban már kitért a magyar szurkolók őrizetbe vételére, azonban annak okairól a tárcavezető nem tett említést.

A hvg.hu felhívta rá a figyelmet, hogy Mantas Krasnick, a 15-min.lt újságírójának beszámolójából derült ki, hogy ukrán zászló meggyalázása miatt vették őrizetbe a magyar szurkolókat. A 15min megkereste Ramūnas Matonist, a rendőrség kommunikációs osztályának vezetőjét, aki megerősítette: magyar drukkerek gyalázták meg az ukrán zászlót.

„Négy személyre lettünk figyelmesek, amint az ukrán zászlót cipelték, majd egy szemetesládába helyezték a fa zászlórúddal felfelé, és miután leköpték, távoztak”

– írta Krasnick.

(Mantas Krasnickas/Facebook)

Valódi Hírek