A bolondját járatja velünk az időjárás: Pénteken visszatér a nyár, megdőlhet a melegrekord

Akár 30 fok is lehet.

Egy időre biztosan véget ér a hűvös időszak, dél felől rohamtempóban kezdődik meg a meleg levegő beáramlása, a legmelegebbre pénteken számíthatunk. A korábbi 2019-es rekord akár 3-4 fokkal is megdőlhet, az ország nagy részén nyárias meleg lesz – írta az időkép.hu.

Az ország nagy részén pénteken nem várható csapadék, legfeljebb kezdetben északkeleten, délután északnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor, északkeleten néhol zivatar, az ország nagy részén viszont száraz időben lesz részünk. Mint írták, napsütésből sem lesz hiány, amit elsősorban változó vastagságú fátyolfelhők szűrhetnek.

Az ország déli részén

akár a 30 fokot is elérheti a hőmérséklet.

A Dunántúlon többfelé erős, viharos déli széllel érkezik fölénk az afrikai eredetű meleg levegő, így északon-északkeleten 21-24, máshol 25-30 fokra lehet számítani a délutáni órákban, a legmelegebb idő délen várható.

Mindez azt jelenti, hogy az október 20-ra vonatkozó melegrekord – a 2019-ben mért 26,9 fok – akár 3-4 fokkal is megdőlhet. Jó esély mutatkozik a fővárosi rekord megdöntésére is (25,1 fok, 2019). A rekordmeleg pénteket pedig minden bizonnyal egy rekordenyhe szombat hajnal fogja követni, az ország délkeleti felén többfelé mérhetünk majd 21-22 fok körüli minimumokat.

Valódi Hírek