Fotókkal: Itt az újabb botrány – így teszik zsebre Orbánék emberei az EU-s pénzeket

Minden mocskos brüsszeli fillért lenyúlnak Orbánék.

Ez kérem egy BICIKLIKÖLCSÖNZŐ Mátraszentimrén, 12 millió forint EU-s támogatásból, miből másból – hívta fel a figyelmet legújabb Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos.

A független képviselő arról írt, hogy ez a kis „filléres” történet csak még szebb, ha tudjuk, hogy kik a nyertesek: a 12 milliót egy szegedi ügyvéd, Maklári László Péter frissen alapított, fő tevékenységként sportszerek kölcsönzését megjelölő, de eddig semennyi bevétellel nem rendelkező cége, a Mát-Rider Kft. kapta.

Hadházy Ákos bejegyzését alább közöljük:

„Ez kérem egy BICIKLIKÖLCSÖNZŐ Mátraszentimrén, 12 millió ft EU-s támogatásból, miből másból. Nyilván nem az egész épületet építették ebből, hanem inkább csak lehajoltak egy kis apróért, mert hiszen miért ne.

Ez a kis »filléres« történet csak még szebb, ha tudjuk, hogy kik a nyertesek. A 12 milliót egy SZEGEDI ÜGYVÉD (Maklári László Péter) frissen alapított, fő tevékenységként sportszerek kölcsönzését megjelölő, de eddig semennyi bevétellel nem rendelkező cége, a Mát-Rider Kft kapta.

A luxus villa azonban egy Pomázi Csaba nevű , bár

kissé lecsúszott Fidesz-közeli milliárdos vállalkozó tulajdonában áll

(pontosabban a lánya nevén van, de a haszonélvezet az övé).

Ő távhő cégekben nyomult korábban, pl Szekszárdon és Dunaújvárosban, utóbbi helyről pár éve tudták nagy nehezen kitenni.

Hogy még szebb legyen a dolog, ez az épület elvileg egy »vendégház« is, van szép honlapja. https://www.apaholy.hu/

A honlap szerint szintén a szegedi ügyvéd a tulajdonosa annak a cégnek (T.G.L Kft), amelyik a »vendégházat« üzemelteti. Nos, vagy nagyon rossz üzletemberek, vagy nem akarják igazán kiadni a házat, ugyanis a 8 szobás ház csak egyben vehető ki, 3-500 ezer ft/éj (!) összegért.

A T.G.L kft pedig gyakorlatilag semmilyen bevétellel nem rendelkezett az elmúlt években.

Lehet, hogy ezért döntöttek, hogy az EU-hoz fordulnak egy csóró biciklikölcsönző üzletág megfinanszírozásáért. Az sem kizárt, hogy az egész palota támogatásból épült, de ennek nem találtam nyomát, pontosabban »csak« egy hatmilliós EU-s turizmus fejlesztő támogatás látszik még a biciklikölcsönzőn kívül. (Az ún. Kisfaludy-program két marokkal szórt adófizetői támogatásai viszont kereshetetlenek.)

Újabb szép példája ez annak, milyen szépen fejlődünk a mocskos Brüsszel pénzéből….

Elképesztő amúgy, hogy dúsgazdag emberek pályáznak ezekre a pénzekre.

Minden fillérért lenyúlnak.

Pomázi Csabáról itt olvashat:

https://atlatszo.blog.hu/…/kozgep-kozeli_uzletember_a…
https://nepszava.hu/3132564_tavaly-269-milliard-forintunk…

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek