Bősz Anett: A Babagenetika Egyesület plakátkampányt indít a BKV járatain

Fontosnak tartja, hogy azok is megismerjék ezt a világot, akiknek egyenes volt az útjuk a gyermekvállalásig.

A bébigyász világnapja alkalmából a Babagenetika Egyesület plakátkampányt indít a BKV járatain október 15-én – osztotta meg Bősz Anett szombaton a Babagenetika Egyesülettel tartott közös sajtótájékoztatóján Budapesten.

A Demokratikus Koalíció humán területekért felelős főpolgármester-helyettese elmondta: anyukának és apukának lenni minden nap kemény feladat, de a szülőket „érzelmi akkumulátorok”, azaz a gyermekek segítik abban, hogy ezt a nagyon nehéz munkát elvégezzék.

Hangsúlyozta: akiknek ezek a kis „érzelmi akkumulátorok” megadatnak, a legszerencsésebbek a világon, és amikor valaki elveszít egy ilyen pici lelket, az a fájdalom nem hasonlítható semmihez.

Ugyanakkor vannak, akik egy ilyen hatalmas veszteség után is készen álltak arra, hogy egy új, pici lélek szüleivé váljanak – fogalmazott Bősz Anett. Megjegyezte: városvezetőként fontos volt neki, hogy ezek a szülők ott legyenek az Átsuhanó babák világnapján.

A politikus fontosnak gondolja, hogy azok is megismerjék ezt a világot, akiknek egyenes volt az útjuk a gyermekvállalásig, és a mindennapokban vívják meg azokat a harcokat, amelyek a szülőséggel járnak.

Kifejtette: kívánja minden szülőnek, akinek a babagyász világnapján van saját gyásza, hogy enyhüljön a fájdalom, amely részben erőt ad a mindennapokban a szivárványbabák neveléséhez.

Végül megköszönte a Babagenetika Egyesületnek, hogy vállalják a küzdelmet a családokért – megjegyezte, hogy ezeket a küzdelmeket meglátása szerint az állami egészségügynek a szülőkkel kéz a kézben kellene vívnia.


(Dr. Bősz Anett/Facebook)

Valódi Hírek