Súlyos balhé: Szijjártó államtitkáráig vezetnek a szálak a hírszerzési botrányban

Ez kemény.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter helyettese,

Magyar Levente saját célokra használhatta a hírszerzést

– erről számolt be a Facebookon legutóbbi bejegyzésében Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese.

A Momentum politikusa a VSQUARE oknyomozó hírportál cikkére hivatkozik, amelynek egyik társszerzője a Pegasus-ügyet is feltáró Panyi Szabolcs.

Az írásból többek között kiderül, hogy Magyar Leventével kapcsolatban már korábban is találtak furcsaságokataz átvilágítás során, mivel felesége a régi-új szlovák miniszterelnök, az akkor még magyarellenes, de ma már Orbán Viktorral szövetséges Robert Fico közvetlen munkatársa volt.

Ebben az időben Magyar titokban a magyar kémelhárítás informátora volt.

Amíg a magyar hírszerzés a külügyhöz tartozott, Magyar közvetlenül osztogatott utasításokat a szolgálat vezetőinek. A VSQUARE forrása szerint egyértelmű volt, hogy Magyar Pintér Sándor parancsait közvetíti.

„De a jogi szempontból talán legfelháborítóbb rész, hogy Magyar a saját üzleti céljaira használta a hírszerzést, akikkel az általa kinézett szlovákiai ingatlanokat mérette fel vásárlás előtt.

Az állami erőforrások illegális kisajátítása privát célra normális országban azonnali lemondást és eljárást vonna maga után. Nekem nincsenek illúzióim, de azért rá fogok kérdezni Druzhba Péternél, hogy mégis hogyan képzelik ezt”

– emelte ki bejegyzése végén Tompos Márton.

Valódi Hírek