Mi történt? Százmilliárdokat pakolt át az egyik bukszájából a kormány, muszáj volt lépnie

Ezért volt erre szükség.

A kormány a Rezsivédelmi Alapból 202 milliárd forintot csoportosít át az Energiaügyi Minisztériumhoz – derül ki a tárca mfor.hu portálhoz eljutatott közleményéből.

A Lantos Csaba által irányított minisztérium ebből az összegből ellentételezi a negyedik negyedéves rezsivédelmi szolgáltatás költségeit a földgáz egyetemes szolgáltató számára. Hasonló átcsoportosítás őrzi meg a távhőkassza pozitív egyenlegét, az év utolsó három hónapjában 53 milliárd forinttal fedezve a távhőszolgáltatók finanszírozását.

A rezsicsökkentés további fenntartását a jövő évi költségvetésbe betervezett Rezsivédelmi Alap szolgálja 2024-ben is – közölte a minisztérium.

Hogy ez miért a magyar emberek átverése, arról itt írtunk.

Az ellátás biztonságát a téli hónapokban a betárolt jelentős mennyiségű, 6,3 milliárd köbméteres gázkészlet garantálja. Magyarország ezzel lépést tart az uniós tagállamok átlagosan 97 százalékos tárolói töltöttségével. Fogyasztásarányos adatban azonban a tárca állítása szerint sokkal jobban állunk, a közel kétharmados magyar mutató az európai középértéket több mint kétszeresen múlja felül.

Az elérhető mennyiség meghaladja a megelőző fűtési szezon összes hazai fogyasztásának szintjét. A rendelkezésre álló készlet mintegy 160 százalékát teszi ki a nemzetközi energiaválság előtti év, 2021 teljes lakossági felhasználásának. A hosszú távú szerződés szerinti szállítások folyamatosak, a mindenkori igények kiszolgálását a belföldi kitermelés is elősegíti – áll a közleményben.

Valódi Hírek