Meglepő fordulat: Megszólalt az orosz újságíró, akit megmérgezhettek – újabb részletek derültek ki

Cáfolta a sajtóhíreket.

Megírtuk, hogy a francia ügyészség vizsgálja, megmérgezhették-e Párizsban Marina Ovszjannyikova orosz újságírót. Ő volt az, aki tavaly márciusban szabotázst hajtott végre az orosz állami televízió élő adásában: tiltakozó táblát emelt fel a műsorvezető mögött a legnézettebb esti híradó alatt, amelyen elítélte Oroszország háborúját Ukrajna ellen.

„Ne higgyetek a propagandának! Itt hazudnak nektek!”

– volt olvasható a táblán.

Az akció után az újságíró pénzbüntetést kapott, később őrizetbe vették. Ovszjannyikovának végül el kellett menekülnie a hazájából, ahol azóta is körözik. A jelenleg Párizsban élő újságíró hirtelen rosszul lett a lakásában, hívta a mentőket, és kórházba is szállították.

A párizsi ügyészség arról tájékoztatott, hogy Ovszjannyikova a rendőröknek azt mondta, arra gyanakszik, hogy megmérgezték. A rendőrség átvizsgálta a nő lakását, és nyomozást indítottak az ügyben. Azonban az ügy különös fordulatot vett: a Meduza arról írt, hogy

Marina Ovszjannyikova cáfolta a mérgezésről szóló híreket.

„Nem beszéltem újságírókkal, és reméltem, hogy az információ titokban marad. Az egyetlen, amit elmondhatok, hogy ellentétben azzal, amit egy ismeretlen forrás mondott, és amit számos hírügynökség átvett, nem volt fehér por a kilincsemen”

– írta a Telegramon.

Hozzátette: szerinte valaki orvost hívott neki, miután rosszul érezte magát. Mint mondta, a francia rendőrség azért döntött a nyomozás megindítása mellett, mert a tünetei hirtelen jelentkeztek.

„Már sokkal jobban érzem magam. A legtöbb vizsgálati eredmény már megjött, nem találtak mérgező anyagokat a véremben. Nincs szó mérgezésről”

– írta.

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/10/13/szintet-lepett-putyin-orban-peldakepe-kulfoldon-mergeztethette-meg-a-neki-beinto-ujsagirot

Valódi Hírek