Most van gáz: A csőd szélén táncol egy fontos üzem, pánikolnak a dolgozók

A szeptemberi fizetésüket még meg sem kapták.

Nem utalják a fizetést, kikapcsolták az áramot egy patinás magyar üzemben,

a szombathelyi Styl ruhagyárban – tudta meg a nyugat.hu egy elkeseredett dolgozótól, aki azzal kereste meg a portált, hogy

nem kapták meg a szeptemberi fizetésüket, nem tudják hogyan tovább.

Ifj. Radics Tibor operatív igazgató arról tájékoztatta a dolgozókat a szombathelyi üzemben tartott tegnapi állománygyűlésen, hogy az elmaradt bért két részletben fizetik majd ki. Az összeg első felét egy hét múlva, a másodikat két hét múlva, az októberi bérrel pedig minden rendben lesz.

A dolgozók nagyon szeretnének hinni abban, hogy minden rendbe jön a láthatóan komoly nehézségekkel küzdő cégnél, ezért bár korábban a sztrájk lehetősége is felmerült az elmaradt bérek miatt, erről a legtöbben már letettek. A nagy többség úgy gondolja, ha leáll a termelés, az megpecsételi mind a gyár, mind a saját sorsukat.

A minőségi ruhákat gyártó szombathelyi üzem még szeptemberben megállt a termelés, mert a szolgáltató kikapcsolta az áramot. Erről akkor először a DK helyi önkormányzati képviselője, Czeglédy Csaba adott hírt a Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy a cég az önkormányzatnak is tartozik 34 millió forintnyi bérleti díjjal.

Czeglédy egyben felidézte azt is, hogy a Styl néhány éve másfél milliárdos állami támogatást is kapott, és ennek ellenére áll most a csőd szélén.

A termelés a gyárban azóta újra indult, de

az üzem számára az áramot azóta is aggregátorok adják.

Valódi Hírek