Szívszorító: Megrendülten vallott rákbetegségéről Reviczky Gábor

Megrázó részleteket árult el az életéről.

Mi is megírtuk, hogy Reviczky Gábor prosztatarákkal küzd.

Jótékonysági vadászaton voltam. Azon a napon még semmi problémám nem volt, de másnap már gyakrabban kellett pisilnem. Hajtóvadászaton voltunk. Irtott erdőn, ahol nyúl nem fordul elő, csak fácán. És ahogy jöttem haza, minden pihenőhelyen, benzinkúton meg kellett állnom. Másnap már kórházban voltam. Megműtöttek. Reviczky úr, ez nem friss dolog, mondta az urológus, ez már öt-tíz éves. Nem tudtam róla

– árulta el a Kossuth- és Jászai Mari-díjjal kitüntetett színművész a szlovákiai magyar Új Szónak, hogyan tudta meg, hogy prosztatarákkal küzd.

Reviczky egy másik személyes történetet is elmesélt a gyógyulásával kapcsolatban:

Naponta három liter vizet kellene innom. Nem tudok. Kérdeztem az orvost, mit csináljak.

Sörben lemegy, árultam el neki. Akkor igyon azt”

– idézte fel a történteket.

Reggeltől estig úgy érzem magam, mintha be lennék rúgva. Mintha négy sört és egy whiskyt ittam volna. De ez a gyógyszertől van. Injekciót is kapok, ami a kisagyamban leállítja a parancsosztogatást, hogy ne termeljen tesztoszteront, és ne szaporodjanak a ráksejtek

– tette hozzá színművész.

Azt is elárulta, hogy a munka és a színészet tartja benne a lelket, mert akkor nem figyel a betegségére, amelyről igyekszik nem tudomást venni.

Jelenleg az egyetlen színházi szerepe Balu az Operettszínházban. Mint mondta, az évek óta futó darab lassan megdönti a magyar színházi rekordot, amelyet a Szinetár Miklós rendezte Csárdáskirálynő tart.

Az ezernégyszáz alkalommal ment az Operettszínházban. Meg fogjuk dönteni, az már biztos. Ezerháromszáznyolcvanötnél járunk.

Addig biztosan játszani fogom a szerepet, amíg nem állítjuk fel a rekordot.

Szeretem a darabot. A végén mindig nekem van a legnagyobb sikerem. Az első kiabálás nálam van a tapsnál.”

Valódi Hírek