Megszólalt a magyar sztár, aki évekig élt Izraelben: Nagyon fontos dologra hívta fel a figyelmet

Békét szeretne.

Szombat óta háború van Izraelben. A Hamász terroristái kegyetlenül megtámadták az országot. Az ügyben megszólalt Steiner Kristóf is, aki évekig élt ott.

Az írást változtatás nélkül közöljük:

“»Meg fogjátok ismerni a Félelmet, s tudni fogjátok, hogy ő az uratok, parancsolótok« – írta Rudyard Kipling a Dzsungel könyvében.

A történet szerint a Félelemnek nincs szőre, és a hátsó lábain jár. Ismerős? »Mi, vadonbeliek követtük a csordát, míg a barlanghoz értünk.

A Félelem, mikor meglátott, felkiáltott, s a hangja hallatára belénk szállt a félelem, melytől azóta se tudunk megszabadulni.

Egymást tiporva-tépve rohantunk. Azon az éjsza­kán mi, dzsungelbeliek nem feküdtünk le együtt, ahogy addig szok­tunk,

minden törzs külön húzódott – vaddisznó a vaddisznóval, őz az őzzel, szarv szarvval.« – meséli Bagira. Valami hasonló történt velem is, mikor Tel-Avivban először hallottam légiriadót, és először voltam tanúja terrorcselekménynek. Ma sem vagyok túl rajta – és nem leszek, soha.

De ha már megismertem a félelmet, ezt az aggodalmat arra akarom használni, hogy másokat féltsek magam helyett.

Olyanokat, akik képtelenek hallatni a hangjukat, mert elnyomásban élnek, vagy mert ha megszólalnak, más azt mondja: »hazudsz«.

Itt az igazság: a háborúnak az az oka, hogy az emberi lény a hatalomszerzés és megtartás eszközeként használja a félelemkeltést.

Mindig lesznek arabok és zsidók, akik a bosszút tűzik ki célul. És olyanok is, akik együtt tüntetnek békéért, egyenlő jogokért.

Ebben a tragikus helyzetben igyekezzünk az előítéleteket félretéve, közösen elindulni egy biztonságosabb, emberségesebb irányba.

Orbán nem Magyarország. A Hamasz nem Palesztina. És Netanyahu nem Izrael. Aki békét akar, nem láthat megoldást a háborúban!

Elborzadva gondolok minden ártatlan ember halálára, és kétségbeesetten aggódom a térségért, az ott élőkért, és családtagjaikért.

Szeretettel kérek mindekit: ne zsidózzunk, ne arabozzunk. Kétféle ember van – de nem »izraeliek«, és »palesztinok« – hanem akik széthúzásban, megtorlásban hisznek, és azok, akik az összefogás és gondoskodás erejében!”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:

Valódi Hírek