Dobrev: Nagyon erős baloldali szociáldemokrata politikával lehet Orbánt leváltani

Szerinte van élet az orbáni világon túl is.

Dobrev Klára szerint az Orbán Viktor által felépített illiberális rendszert csak egy

nagyon erős baloldali szociáldemokrata politikával lehet leváltani.

Az árnyék-miniszterelnök szerint az elmúlt 13 évben óriási lemaradásban van Magyarország, amit nagyon sokan éreznek, de a fideszes propagandasajtó valahogyan mindig „megmagyarázza” nekik, mi miért történik.

„Ez a feladatunk, hogy megmutassunk, nincs speciális magyar balsors, ami arra ítélte a magyarokat, hogy nálunk legyen Európa legmagasabb inflációja. Erős szociáldemokrata alternatívát kell mutatni, ezen a vonalunk indultunk el újra”

– fogalmazott Dobrev a Szabad Európának.

A politikus arról is beszélt, hogy nem lehet budapesti irodákból programot adni az országnak, éppen ezért a DK a következő hónapokban országszerte több száz helyen lesz elérhető. A programsorozaton, ahol bemutatják a párt szakpolitikai terveit az árnyékminiszterekkel is ott lesznek, akiktől kérdezni is lehet, és javaslatokat is lehet megfogalmazni.

Dobrev úgy véli: olyan programra van szüksége a magyaroknak, amelyet mindenki magáénak érez. Mint mondta, az a cél, hogy konkrét szakpolitikák legyenek, amelyek közmegegyezésen alapulnak.

„A 2022-es választási kudarc következménye, hogy sokan zuhantak magukba, hogy na, ennek akkor soha nem lesz már vége, akkor nincs alternatíva, nincs más lehetőség. Ha ezeket az embereket nem tudjuk elérni, akkor bajban leszünk!”

– tette hozzá.

Az árnyék-miniszterelnök beszélt a választási felkészülésről, az ellenzék állapotáról és arról is, hogy mit tanultak Botka Lászlótól.

Nézd meg a videót:

Valódi Hírek