Csúnya véleményt mondott a hitelminősítő Magyarországról: Itt az Árnyékkormány javaslata Orbánék gyalázatos ámokfutására

Előre! Ja, nem, hátra. Kösz, Fidesz!

Kiderült: a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő új elemzésében jelentősen rontotta a magyar gazdasággal kapcsolatos várakozásait. Az ügynökség jelenleg két alkategóriával

a bóvli felett tartja a magyar adósságot, negatív kilátással.

Az Árnyékkormány szerint az Orbán-kormány már senkit sem tud átverni a hangzatos propagandával. Már maga a Fidesz is beismerte, hogy a nyáron elfogadott költségvetés teljesen megalapozatlan, az abban rögzített 2,9%-os hiánycél és a jövő évi hiánycél sem tartható súlyos megszorítások nélkül.

Bodnár Zoltán úgy fogalmazott:

„Orbán Viktor tönkretette a magyar gazdaságot, miatta a piac szereplői már teljesen elveszítették a bizalmukat Magyarországban, így nem csoda, hogy romlik a forint árfolyama, továbbra is többszöröse a magyar infláció az európainak, és egyre szegényebbek a magyarok”.

Az árnyék-pénzügyminiszter Hozzátette:

„A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány

szociáldemokrata fordulatra készül:

felelős költségvetéssel, az uniós pénzek hazahozatalával és az euró bevezetésével letörnénk az orbáni inflációt, és emelnénk a béreket és a nyugdíjakat.

Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk”.

Valódi Hírek