Szijjártó iszonyúan begurult: Most már tényleg elege van Svédországból

Nem tudja megemészteni a kritikát.

„Négyszer, ötször, hatszor is újraválasztották már azokat a képviselőket”, akik „több száz kilométerről kapják a kritikát”, hogy ők nem demokratikusak, ők diktatórikusak.

Ezt nem tudják elfogadni

– mondta ingerülten egy kérdésre felelve Szijjártó Péter a montenegrói Budvában tartott biztonsági fórumon, amikor arról érdeklődtek: miért nem támogatja a Fidesz a svédek NATO-csatlakozását.

A külgazdasági és külügyminiszter válaszolt az ukrajnai háborúról szóló kérdésekre is:

„A békekötés azt jelenti, hogy területeket veszít az ország, számunkra a területi integritás és szuverenitás az egy kötelező kritérium. Erről most nem beszélünk; mi a háború befejezéséről beszélünk,

az emberek megöléséről (sic!)

és a rombolás befejezéséről beszélünk”.

„Legyünk bátrak, beszéljünk velük”

– ezt pedig már a Putyin-barát boszniai szerb Milorad Dodik kapcsán mondta, akit szerinte megválasztottak, majd hozzátette, hogy a magyar kormány szerint Bosznia-Hercegovinának minél előbb EU taggá kell válnia.

Dodik ellen egyébként eljárás is folyik hazájában, ugyanis nyíltan a balkáni ország szétszakításáért és a szerbek lakta részek leválásáért dolgozik. Ebben támogatja Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor is. Amennyiben a tervük megvalósulna, az súlyos konfliktushoz és véres háborúhoz vezethetne a régióban. Ezért nem beszél Dodikkal sok nyugati vezető, és ezért van kitiltva az Egyesült Államokból.

Itt lehet végighallgatni Szijjártó gondolatait a fenti témákban:

Valódi Hírek